• صفحه نخست
  • همه دوره ها
  • مقالات
  • ارتباط با ما
  • درباره آموزشگاه پارسیان
     

    ورود

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت

    تماس با مجتمع آموزشی پارسیان در تبریز با شماره چهار رقمی ما:4164-041

    آموزشگاه پارسیان تبریز
    • صفحه نخست
    • همه دوره ها
    • مقالات
    • ارتباط با ما
    • درباره آموزشگاه پارسیان
    0

    وبلاگ

    آموزشگاه پارسیان تبریز بلاگ اخبار آموزشگاه تکنیک های تقویت حافظه

    تکنیک های تقویت حافظه

    تکنیک های تقویت حافظه

    آیا واقعا راهی برای تقویت حافظه وجود دارد؟ احتمالا وقتی دسته کلیدتان را گم می کنید یا جواب بعضی سوالات ساده را درست سر جلسه آزمون های سرنوشت ساز فراموش می کنید، بلافاصله با خودتان گفته اید ای کاش حافظه‌ بهتری داشتم. آیا راهی برای حل این مشکلات و افزایش قدرت حافظه وجود دارد؟ در این مقاله به سراغ تکنیک های تقویت حافظه برای درس خواندن میرویم و یاد میگیریم چگونه حافظه خود را برای درس خواندن تقویت کنیم.

    فهرست مطالب

    • تکنیک های تقویت حافظه
    • برای تقویت حافظه چه کنیم؟
    • چیز جدیدی یاد بگیرید
    • مدیتیشن برای تقویت حافظه
    • تمرین ذهن آگاهی
    • معجزه تجسم و تصور در تقویت حافظه
    • وب گردی کنید
    •  حل مسائل ریاضی به طور ذهنی
    •  افزایش ارتباطات اجتماعی
    • اهمیت تغذیه در تقویت حافظه

    برای تقویت حافظه چه کنیم؟

    خبر خوب اینست که دانشمندان درباره ظرفیت بی نظیر مغز ما برای تغییر و رشد رابطهای عصبی جدید در هر روز، حتی در سنین پیری، به نتایج مطلوبی دست یافته اند. به این مفهوم نوروپلاستی می‌گویند. در طی تحقیق در این زمینه، دانشمندان کشف کرده‌اند که ظرفیت حافظه ما ثابت نیست، بلکه مثل پلاستیک انعطاف پذیر است و راه های مؤثری برای تقویت حافظه وجود دارد.برای استفاده کامل از مزایای نوروپلاستی و تقویت حافظه، باید ذهن خود را ورزش دهید و از بدن خود مراقبت کنید. این 25 روش، تعدادی از موثرترین راه های افزایش و تقویت حافظه است.

    چیز جدیدی یاد بگیرید

    قدرت حافظه دقیقا شبیه قدرت ماهیچه‌ است. هرچه بیشتر از آن استفاده کنید قوی تر می‌شود. اما نمی‌توانید هر روز یک وزنه یکسان را بلند کنید و انتظار داشته باشید که قویتر شوید. برای تقویت و افزایش حافظه باید ذهنتان را دائما به چالش بکشانید. یادگیری مهارت جدید یک راه عالی برای قدرتمند کردن ظرفیت حافظه است. فعالیتهای زیادی برای انتخاب وجود دارند اما مهمتر اینست که چیزی را پیدا کنید که شما را مجبور کند از منطقه راحتی خود بیرون بیایید و تمام توجه خود را صرف آن کنید. آموزشگاه پارسیان  مجری دوره های کوتاه نظیر دوره های برنامه نویسی،مهندسی پزشکی،تکنسین داروخانه و … است که با شرکت در هرکدام از آنها علاوه بر یادگیری یک مهارت جدید آینده ی شغلی خود را تضمین خواهید کرد.

    مدیتیشن برای تقویت حافظه

    یکی از تکنیک‌های تقویت حافظه بزرگسالان «مدیتیشن» است. مدیتیشن علاوه بر آرام بخش بودن باعث کاهش استرس، درد و فشار خون می‌شود. بر اساس تحقیقات انجام شده مدیتیشن ماده خاکستری در مغز را افزایش می‌دهد. ماده خاکستری حاوی سلول‌های عصبی است. افزایش سن ماده خاکستری را کاهش می‌دهد و این امر بر حافظه و شناخت تأثیر منفی دارد.

    استفاده از تکنیک‌های مدیتیشن باعث تقویت حافظه کوتاه مدت در افراد مختلف با رنج سنی متفاوت می‌شود. بر اساس تحقیقاتی که روی دانش‌آموزان تایوانی انجام شد، دانش آموزانی که از تمرینات مدیتیشن استفاده می‌کردند نسبت به گروهی که این کار را انجام نمی‌دادند حافظه کاری فضایی بهتری داشتند.

    تمرین ذهن آگاهی

    ذهن آگاهی در حقیقت یک حالت ذهنی است که در آن شما روی وضعیت فعلی خود تمرکز خوبی دارید و آگاهی خود را در زمینه محیط و احساساتتان حفظ می‌کنید. ذهن آگاهی در مدیتیشن هم کاربرد دارد اما با یکدیگر یکی نیستند؛ در حقیقت مدیتیشن یک فرایند رسمی‌تر است در صورتی که ذهن آگاهی یک عادت ذهنی محسوب می‌شود. ذهن آگاهی در تقویت حافظه بزرگسالان، بهبود تمرکز و کاهش استرس مؤثر است.

    این تکنیک به شما کمک می‌کند تا به وضعیت فعلی خود بیشتر توجه کنید و بر تنفستان تمرکز داشته باشید. بر اساس مطالعات انجام شده روی ۲۹۳ دانشجوی روانشناسی، افرادی که تحت آموزش ذهن آگاهی قرار گرفتند در مقایسه با دیگر دانشجویانی که این کار را انجام ندادند حافظه بهتری در به خاطر آوردن اشیا داشتند. جالب است بدانید که ذهن آگاهی خطر زوال شناختی مرتبط با سن را کاهش می‌دهد.

    معجزه تجسم و تصور در تقویت حافظه

    بسیاری از کسانی که در حوزه تقویت حافظه کار می‌کنند، معتقدند که وقتی نیم کره راست مغز فعال شود، مطالب بیشتری در حافظه باقی می‌ماند و و باعث افزایش خلاقیت ما خواهد شد و همین طور که می‌دانید تصاویر در سمت راست مغز پردازش می‌‌شوند.پس چقدر خوب است ما از این قابلیت مغز استفاده کنیم و کلمات و عبارات را به صورت تصاویر درآورده و به ذهن بسپاریم. هر چه قدر که این تصاویری که می‌سازید منحصر به فردتر و عجیب تر باشند، مدت زمان بیشتری در حافظه باقی خواهند ماند.

    پس خلاقیت به خرج دهید و سعی کنید به به خاطر سپردن کدها و رمز ها را تبدیل به بازی کنید. حتماً فکر می‌کنید این کار غیر ممکن است، اما اگر مقاله تقویت خلاقیت را بخوانید، دیدگاهتان نسبت به این موضوع کاملاً عوض می‌شود و می‌توانید چیزهایی را ببینید که دیگران نمی‌توانند ببینند.دقت کرده‌اید وقتی کسی به شما چیزی را می‌گوید سعی می‌کنید از آن یک تصوری برای خودتان بسازید؟ چرا که تأثیر تصور کردن در حافظه ما 50 درصد است. یعنی به مدت بیشتری مثل دو یا سه ماه در یاد و خاطر شما می‌ماند. پس تا جایی که می‌توانید تصور کنید. چرا که تصویرسازی موضوعی باعث می‌شود که دائماً ذهنتان درگیر آن باشد.

    وب گردی کنید

    بر اساس یافته های دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس، دست کم یک ساعت در روز را به وب گردی و مطالعه مطالبی اختصاص دهید که به آنها علاقه مند هستید. به طور مثال، پیدا کردن مناطق گردشگری برای تعطیلات. این کار باعث تحریک قسمت قدامى مغز می شود که وظیفه کنترل حافظه کوتاه مدت را به عهده دارد.هنگام وب گردی و جست و جود در اینترنت، مدارهای عصبی موجود در تصمیم گیری، دید سه بعدی و مهارت های زبانی بسیار فعال می شوند. البته منظور، جست و جوهای بی فکر و بی هدف نیست. هر چقدر مسائلی که در اینترنت به دنبال آنها می گردیم سخت تر پیدا شوند، تاثیر بیشتری روی فعالیت بیشتر مغز می گذارند و موجب افزایش اکسیژن دریافتی توسط مغز می شود.

     حل مسائل ریاضی به طور ذهنی

    با هر شغلی که دارید و در هر شرایطی که هستید، مطمئناً طی روز بار ها پیش می آید که حساب کتاب هایی انجام دهید. سعی کنید تا جایی که می شود آنها را بدون ماشین حساب و به صورت ذهنی و یا حداقل با قلم کاغذ حساب کنید. بدون مداد و کاغذ یا ماشین حساب در ذهنتان فعل و انفعالاتی انجام می شود که همانند یک تمرین عالب برای مغز است.اگر تقویت حافظه می‌خواهید، مسائل ریاضی را بدون ماشین حساب حل کنید

     افزایش ارتباطات اجتماعی

    جالب است بدانید که تعاملات اجتماعی مداوم از بروز هرگونه بیماری روحی و ذهنی پیشگیری می‌نماید و همچنین موجب تقویت حافظه نیز می شود. گوشه‌گیری از اجتماع موجب می‌شود تا علاقه‌مندی‌ها و تحریکات مغزی تا اندازه زیادی کاهش پیدا نمایند.ازاین‌رو به بیماری‌ها و اختلالات روحی همانند افسردگی منجر می‌شود. صحبت کردن با دیگران کمک می‌کند تا مسائل مختلفی را به یاد آورده، از منطق و خلاقیت خود استفاده نموده، ارتباط‌های احساسی را تقویت کرده و دانش و تفکرات خود را افزایش دهید. ارتباط اجتماعی با کارکرد مغز و میزان شادی انسان‌ها ارتباط مستقیم دارد.

    اهمیت تغذیه در تقویت حافظه

    مهم ترین موضوعی که جسم ما را می‌سازد، تغذیه و خورد و خوراک ما می‌باشد. تغذیه مناسب باعث افزایش عملکرد مغز و افزایش قدرت یادگیری خواهد شد. حالا به چند مورد مهم در رابطه با تغذیه و تاثیر آن در تقویت حافظه اشاره می‌کنیم:

    1- خوردن صبحانه: صبحانه از مهم ترین وعده های غذایی ماست. تحقیقات نشان می‌دهد که نخوردن صبحانه تأثیرات مخربی بر عملکرد مغز دارد و طی بررسی های علمی بر روی کودکان، مشخص شد کودکانی که عادت به خوردن صبحانه دارند از لحاظ تحصیلی، به ویژه در زمینه ریاضی، عملکرد بهتری دارند.

    2- خوراکی های مقوی مغز: مواد غذایی زیادی وجود دارند که به تقویت حافظه ما کمک می‌کنند که می‌توان به خوراکی هایی مثل: مویز، عسل و کندر. خوراکی‌های بسیار بیشتری هم وجود دارد که همه آن‌ها را در مقاله برای تقویت حافظه چه بخوریم توضیح داده‌ایم. با خواندن این مقاله، می‌توانید اطلاعات بسیار خوبی را در این زمنیه کسب کنید و اتفاقات خوبی را برای خودتان رقم بزنید.

    3- ترک عادات بد غذایی: رژیم غذایی نامناسب مثل خوردن زیاد غذاهای پرچرب، نوشیدن زیاد آب سرد و  پرخوری، تأثیرات مخربی بر کارایی مغز دارند.

    تأثیر خواب در تقویت حافظه کوتاه مدت بزرگسالان

    بر اساس تحقیقات انجام شده کمبود خواب منجر به ضعیف شدن حافظه می‌شود! خواب کافی علاوه بر اینکه به تقویت حافظه کوتاه مدت در بزرگسالان کمک می‌کند باعث تثبیت بهتر خاطرات می‌شود.

    قدیمی تر آموزش اکسل پیشرفته
    جدیدتر تکنیک های فن بیان

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    مجتمع آموزشی پارسیان

    محصولات فروش ویژه
    • آموزش تکنسین داروخانه
    • آموزش هوشمندسازی ساختمان
    • آموزش نصب دوربین مدار بسته در تبریز
    • آموزش برق ساختمان در تبریز
      آموزش برق ساختمان در تبریز
    • آموزش تعمیرات برد الکترونیک
    • دوره رباتیک در تبریز
      دوره رباتیک در تبریز
    • آموزش پایپینگ
    • آموزش کمک های اولیه
    درباره پارسیان

    آموزشگاه پارسیان در تبریز مجری دوره های آموزشی HSE دوره های ایمنی و بهداشت، آموزش کمک های اوله و فوریت های پزشکی دوره های آموزشی نسخه پیچی و نسخه خوانی داروخانه و…. برا کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید 0414164

      دسترسی سریع
      • بلاگ
      • دوره ها
      • سبد خرید
      • درباره ما
      به ما اعتماد کن

      آموزشگاه پارسیانآموزشگاه پارسیان تبریز

      مشاوره تلفنی رایگان

      درخواست مشاوره رایگان

      مشاوره

      تماس با پارسیان: 041-4164
      0414164

      در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

      جستجو

      جستجو با زدن Enter و بستن با زدن ESC