فن بیان چیست؟
تردیدی وجود ندارد که داشتن فن بیان قدرتمند، شانس موفقیت و کامیابی در دنیای امروزی را افزایش خواهد داد. پس ضروری است به عنوان یک موضوع مهم، بدانیم که مفهوم و معنی فن بیان چیست یا Speaking Skills را به صورت دقیق و مشخص بیان کنیم. با ما در ادامه این متن همراه باشید تا با بهترین معنی از فن بیان آشنا شوید.
فهرست مطالب
فن بیان چیست؟
فن بیان در حقیقت همان توان سخن گفتن (در هر شرایط و زمان) است. زمانی که صحبت از فن بیان به میان میآید، جدا از این که شما چه کسی هستید؟ چه کاری دارید؟ با چه کسی صحبت میکنید، توانایی برقراری ارتباطتان اهمیت پیدا میکند.
فقط کافیست که از زبان خود استفاده کنید، شما نیاز به بهبود فن بیان خود دارید. اگر میخواهید با دوستان خود ارتباط خوبی برقرار کنید، روابط عمومی خوبی داشته باشید، منظور خود را به خوبی به مخاطبانتان منتقل کنید و همچنین کاری کنید که بقیه از همنشینی و صحبت با شما لذت ببرند باید «فن بیان» خوبی داشتهباشید.
از طرف دیگر، ما انسانها مدام با یکدیگر در ارتباطیم. ارتباطاتی که از طریق کلام و گفتوگو شکل میگیرند و ادامه پیدا میکنند. همه ارتباطات ما از قبیل کاری و شخصی مبتنی بر کلام و بیان هستند. پس به راحتی میتوان فهمید که فن بیان نقش مهمی را در زندگی ما بازی میکند، تا جایی که میتوان آن را به عنوان یک فن و یا مهارت معرفی کرد. مهارتی که همه ما به آن نیازمندیم. در این مقاله به طور مفصل درباره چیستی فن بیان و اهمیت آن به بحث میپردازیم. بهصورت خلاصه فن بیان به این معنا است که ما بدانیم چه چیزی را در چه زمانی و به چه شکلی بگوییم.
هدف از یادگیری فن بیان چیست
بیان ؛ عنصری است که باید پرسید چه نغعی ندارد یا کجا بدرد نمی خورد .چرا که از زمان بیدار شدن تا زمانی که به خواب می رویم ، مدام از فن بیان استفاده می کنیم ونیاز های خود را برطرف می کنیم ودر جهت رشد وپیشرفت آن را به کار می گیریم.چند مورد از مواردی که هدف از یادگیری فن بیان است را در ادامه برایتان آورده ایم:
- فن بیان قوی عامل جذابیت شماست
- ذهنیت افراد از روی کلام شما شکل میگیرد
- فن بیان قوی از ویژگی رهبران است
- فن بیان ، اعتماد به نفس شما را بالا می برد
بهترین راه تقویت فن بیان
یکی از راه های فوق العاده خوبی که برای تقویت فن بیان معمولاً پیشنهاد میشود، شرکت در کلاس فن بیان است. اگر در این کلاس ها به صورت حضوری شرکت کنید که چه بهتر! اما اگر وقت یا حوصله این کلاس ها را ندارید، پیشنهادی که برایتان دارم این است که در کلاس های غیرحضوری فن بیان شرکت کنید. در این کلاس ها علاوه بر این که مطالب فوق العاده درجه یکی یاد میگیرید، تمرین های عملی نیز به شما داده میشود که با انجام دادن آن ها، شک نکنید بهترین اتفاقات برایتان رقم خواهد خورد.
موسسه آموزشگاه پارسیان سال هاست به صورت تخصصی روی موضوع فن بیان در حال فعالیت است و اکنون، دوره ای جامع و غیر حضوری برای تقویت فن بیان شما تدارک دیده که با استفاده از آن، میتوانید به بهترین شکل ممکن فن بیان و مهارت های کلامی خود را با استفاده از تمرینات عملی فن بیان تقویت کنید. برای مشاهده توضیحات این دوره و تهیه آن، روی دوره فن بیان کلیک کنید. موفق باشید…
فن بیان پر حرفی نیست
خیلی اوقات افراد فن بیان را با پرحرفی اشتباه میگیرند. در این مورد ضروری است که بگوییم فن بیان پر حرفی نیست و اتفاقاً پر حرفی خیلی اوقات میتواند به فن بیان ما آسیب بزند. در واقع باید مراقب باشیم که حین گفتوگو حد را نگه داریم و فکر نکنیم که هر کس که بیشتر حرف بزند واقعاً حرف بیشتری برای گفتن دارد!
فن بیان چربزبانی نیست
خیلی اوقات افراد گمان میکنند که فن بیان به معنی چربزبانی و دروغ و فریبدادن دیگران است. اما در این مهارت اصلاً قصد استفاده از کلمات و جملات برای تظاهر و فریب دیگران نیست بلکه هدف اصلی استفاده از بیان برای داشتن یک رابطه سالمتر و کارآمدتر است. پس باید بدانیم که فن بیان به معنی چربزبان بودن نیز نیست.
فن بیان حاضر جوابی نیست
فن بیان حاضر جوابی نیز نیست. اینکه ما بهصورت پینگ پنگی به یکدیگر پاسخ دهیم نه تنها نوعی فن در بیان نیست بلکه میتواند به مکالمات ما نیز آسیب بزند. در واقع فرد حاضر جواب صرفاً و فوراً به دنبال پاسخ به دیگران است و این میتواند مکالمههایش را با مشکل مواجه کند.
فن بیان داشتنِ یک صدای خوب نیست
داشتن صدای خوب نیز هممعنی با ماهر بودن در بیان نیست. البته که یک صدای خوب موهبتی جذاب و دوستداشتنی است ولی بااینحال یک صدای خوب فقط میتواند در بخش کوچکی از بیان ما مؤثر باشد و کلمات و لحن ما و همچنین زمان و مکانی که ما برای گفتوگو انتخاب میکنیم بسیار اهمیت بیشتری دارند.

دیدگاهتان را بنویسید