دوره اطفا حریق در صنعت
دوره اطفا حریق در صنعت
احتمال دارد که کارکنان محیط های صنعتی در معرض مواد منفجره یا قابل اشتعال قرار بگیرند. مجاورت با این مواد می تواند به سوختگی یا دیگر آسیب های مرتبط به آتش منجر شود و سلامت کارکنان را به خطر اندازد. حال ، به منظور آمادگی کارکنان برای مقابله با خطرات چنین مواد و محیطی، آنها باید در زمینه پیشگیری از این خطرات و مقابله به آنها ، در صورت مواجه شدن، با شرکت در دوره دوره اطفا حریق در صنعت آموزش ببینند.
علل عمده سوانح و حوادث ناشی از کاردر محیط های صنعتی
تراکم کارکنان در محیط های کاری نسبتا کوچک افزایش قدرت ماشین آلات و تعدد مواد خطرناک افزایش سرعت حرکت ماشین ها و محدود بودن و سرعت کم عکس العمل کارکنان فقدان آموزش کافی برای کار با ماشین آلات خستگی و بی حوصلگی و افزایش اشتباهات کارکنان توجه بیش از حد به افزایش سطح تولید و در نتیجه افزایش ساعت های کاری عدم سرمایه گذاری در سیستم های حفاظتی و برنامه ریزی برای ایمنی کارکنان تعدد ماشین آلات در محیط های کوچک و ایجاد سر و صدای زیاد با وجود اقدامات ایمنی که کارگاه ها و محیط های صنعتی انجام میدهند، اما به نظر میرسد که این اقدامات کامل و کافی نباشند و خود کارکنان نیز باید گام هایی در جهت سلامت و حفاظت از خودشان بر دارند.
اقداماتی که خود کارکنان نیز می توانند انجام دهند شامل شناسایی ، تشخیص و ارزیابی انواع سو ختگی ها ، یادگیری مطالب جدید و کاربردی در مورد رویه های سلامتی و ایمنی در برابر سوختگی ها و ارزیابی خطرات محل کار و تمرکز برای جلوگیری از آنهاست.
آموزشگاه پارسیان دوره های خود را تحت استانداردهای بین المللی کشور برگزار کرده و تمامی استاندارد ها و سرفصل های تعیین شده از طرف این سازمان را اجرا میکند . هنرجویان پس از اتمام دوره میتوانند در آزمون دوره شرکت کرده و در صورت قبولی مدرک مربوطه را دریافت کنند . این مدرک دارای ارزش بین المللی بوده و دارنده آن میتواند در تمامی کشور های جهان از آن استفاده کند .
چالش هاي موجود در ایمنی صنایع
- ارتفاع زیاد سالن
- گردش هوا در سالن
- موانع فیزیکی
- اثر لایه بندي هوا
- غبار خاك و ذرات صنعتی
- دود ماشین آلات
- نیاز به سرویس در ارتفاع بالا
- عوامل مزاحم مانند بخار آب و روغن
سیستم اعلام و اطفا حریق کارخانجات و صنایع
در کارخانه ها به دلیل وجود فضای بزرگ و قسمت های مختلف از سیستم اعلام حریق آدرس پذیر استفاده میشود تا مکان حریق سریع تر قابل تشخیص باشد.سیستم اطفاء حریق به کار رفته در کارخانجات و صنایع نیز میتواند با توجه به قسمت های مختلف از نوع آبی، گازی و یا فوم باشد.
در اتاق های برق، کنترل و سالن های تولید به دلیل وجود تجهیزات الکتریکی استفاده از اطفاء گازی ایمن تر میباشد. که به دلیل وجود اشخاص و کارکنان باید از نوعی گاز غیرسمی مانند گاز FM200 استفاده نمود.در ساختمان های اداری مربوط به کارخانجات نیز میتوان از کپسول های دستی CO2 یا پودروگاز استفاده نمود.
اصول آتشنشانی و اطفا حریق چیست؟
انسان از دير باز با آتش آشنا شده و رابطه اي تنگاتنگ و دوستانه برقرار كرده و همواره از آن در راستاي پيش برد اهداف گوناگون زندگي خود نهايت استفاده را كرده است. زماني نياز مبرم خود را در پيكار با آتش احساس كرد كه مي ديد هستي او و جان افراد خانواده و نزديكانش در لحظاتي كوتاه بوسيله اين پديده سركش به تباهي كشيده ميشود. آتش در گسترده حيات خود و برقراري همزيستي با انسان خدمات بس ارزنده اي كرده و او را درتمام جنبه هاي فرهنگي و تكنولوژي تمدن ياري داده است.
امروز انسان موفق شده در اغلب جنبه هاي زندگي پيروزي هاي چشم گيري به دست آورد. بدون شك، دستيابي به اين موفقيت ها بدون كمک آتش امكان پذير نبود. همين ضرباتي كه از آتش به انسان وارد آمده او را وادار كرد تا براي پيشگيري و پيكار با آن تدابيري بيانديشد و روشها و وسايلي ابداع كند.
در آموزشگاه پارسیان علاوه بر دوره اطفا حریق در صنعت دوره هایی نظیر دوره تعمیرات برد،دوره تعمیرات موبایل،دوره تعمیرات لوازم خانگی،دوره نصب دوربین مداربسته و …. برای کسانی که به رشته های فنی و تعمیراتی علاقه دارند،برگزار می شود.
روش های اطفاء حریق
اطفا حریق دارای 3 روش است اما برای درک بهتر این روش ها بهتر است مثلث حریق را نیز توضیح دهیم. احتمالا اصطلاح مثلث حریق را در مباحث اطفا حریق شنیده باشید. حریق از سه ضلع سوخت، حرارت و اکسیژن تشکیل شده است. که این سه ضلع برای ایجاد و استمرار حریق لازم است و در صورتی که یک ضلع حذف شود حریق رو به خاموشی می رود و اطفاء حریق صورت می گیرد. در نتیجه با توجه به مثلث حریق از سه طریق می توان اطفا حریق انجام داد:
اطفاء حریق از طریق سرد کردن حریق (قطع ضلع حرارت): برای اطفا حریق درجه حرارت را به زیر نقطه اشتعال می رسانند و از این طریق موجب اطفای حریق می شوند.اطفا حریق از طریق خفه کردن حریق (قطع ضلع اکسیژن): جهت اطفا حریق، اکسیژن محیط را به حدی کاهش می دهند تا از گسترش و ادامه آتش سوزی جلوگیری شود. عملیات تقلیل اکسیژن را می توان با گاز های خنثی، از قبیل گاز کربن دی اکسید انجام داد.
اطفا حریق از طریق مانع شدن یا از بین بردن مواد قابل اشتعال (جداسازی): در حریق ناشی از مایعات و گاز ها با بستن شیر اصلی مواد قابل اشتعال از بین رفته و از ادامه اشتعال جلوگیری می شود و اطفا حریق صورت می گیرد. در واقع مواد اطفای حریق یا مواد سرد کننده آتش هستند یا مواد خفه کننده و یا مواد رقیق کننده هوا می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید