تفاوت آموکسی سیلین و آموکسی کلاو
کو اموکسی کلاو داروئی است که از دو ماده موثره داروئی ساخته شده است، یعنی از آموکسی سیلین و اسید کلاولانیک. علت افزوده شدن اسید کلاولانیک افزایش دادن طیف ضد باکتریایی داروی ساخته شده می باشد.اسید کلاولانیک به تنهایی طیف ضد باکتریایی ضعیفی دارد وبه تنهایی اثر چندانی ندارد در صورتی که اموکسی سیلین به تنهایی طیف وسیعی از باکتریها را نابود میکند و بر روی باکتریها اثر باکتریسید دارد(تفاوت آموکسی سیلین و آموکسی کلاو).
فهرست مطالب
تفاوت آموکسی سیلین و آموکسی کلاو
آموکسی سیلین/کلاوولانات یا کوآموکسی کلاو یک آنتی بیوتیک رایج است که از آن برای درمان عفونت های باکتریایی گوناگون مانند عفونت گوش میانی، سینوزیت و عفونت های پوست، دستگاه تنفسی و دستگاه ادراری استفاده می شود.در دوره تکنسین داروخانه در تبریز میتوان با انواع داروها،خاصیت درمانی و عوارض ناشی از سوء مصرف آن ها اشنا شد.
آموکسی کلاو چیست؟
قرص آموکسی کلاو برای درمان عفونتهای باکتریایی تجویز میشود. این دارو به منظور درمان عفونتهای سینوسی، عفونت ادراری، عفونتهای پوستی، عفونتهای مفاصل و برخی عفونتهای دندان تجویز میشود. همچنین قبل از برخی از عملهای جراحی و به منظور جلوگیری از ایجاد عفونت تجویز میگردد.
آموکسی کلاو حاوی دو ماده آموکسی سیلین و اسید کلاوولانیک clavulanic acid است. اولین ماده یعنی آموکسی سیلین، یک آنتی بیوتیک پنی سیلینی است که با از بین بردن باکتریهای مسبب عفونت، عفونت را درمان میکند. برخی از باکتریها قادر به تولید یک نوع ماده شیمیایی هستند که این ماده باعث کاهش اثربخشی آموکسی سیلین میشود. عنصر دوم یعنی اسید کلاوولانیک، از این اتفاق جلوگیری میکند. اسید کلاوولانیک از عملکرد ماده شیمیایی تولید شده توسط باکتری جلوگیری میکند و این اقدام به آموکسی سیلین اجازه میدهد تا باکتری را از بین ببرد.
آموکسی سیلین چیست؟
آموکسی سیلین یک داروی پر مصرف در ایران می باشد که برای درمان عفونت های باکتریال تجویز می شود. بطور دقیق این دارو برای درمان عفونت های قفسه ی سینه و سینوس، عفونت ادراری و برخی عفونت های دندانی تجویز می شود.همچنین ممکن است جهت پیشگیری از برخی عفونت ها تجویز شود.
این دارو که از دسته ی پنی سیلین ها می باشد، با از بین بردن برخی باکتری ها می تواند عفونت های ناشی از آن ها را درمان نماید.آموکسی سیلین یکی از داروهای رژیم درمانی عفونت ناشی از هلیکوباکتر پیلوری در دستگاه گوارش که بیشتر در افراد با زخم های گوارشی دیده می شود نیز می باشد.این دارو بصورت کپسول ، سوسپانسیون خوراکی،قرص خوراکی و قرص جویدنی در ایران تولید می گردد.
خواص درمانی آموکسی کلاو
عفونتهای رایج باکتریایی که نیاز به درمان با آموکسی کلاو دارند
عفونت سینوسی و گوش میانی
عفونت های تنفسی ریه یا گلو
عفونت ادراری
عفونت بافت نرم و پوستی
عفونت دندانی
عفونت مفصلی و استخوانی
خواص درمانی آموکسی سیلین
عفونت های باکتریایی معمولی که با آموکسی سیلین درمان میشوند شامل عفونت های
- گوش میانی
- لوزه ها
- گلو
- حنجره (لارنژیت)
- برونش (برونشیت)
- ریه ها (پنومونی)
- دستگاه ادراری
- پوست
- همچنین برای درمان گونوره که نوعی عفونت تناسلی ایجاد می کند نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
عوارض جانبی آموکسی سیلین
عوارض جانبی نسبتا رایج ناشی از آموکسی سیلین عبارتند از:
- اسهال
- سرگیجه
- سوزش سر دل،
- بیخوابی،
- حالت تهوع،
- خارش،
- استفراغ،
- گیجی،
- درد شکم،
- کبودی آسان بدن
- خون ریزی،
- راش، و ضایعات پوستی
- واکنش های های آلرژیک در افرادی که به کلاس سفالوسپورین از آنتی بیوتیک ها حساس هستند، به عنوان مثال، سفتکلر (سکلور)، سفالکسین (کافلکس) و…
عوارض شدید اما نادر عبارتند از:
- تشنج
- واکنش های شدید آلرژیک (آنافیلاکسی و شوک)،
- پلاکت پائین (ترومبوسیتوپنی) یا کاهش تعداد گلبولهای قرمز خون.
آموکسی سیلین می تواند باکتری های طبیعی در روده بزرگ را تغییر دهد و باعث افزایش رشد بعضی از باکتری ها مانند Clostridium difficile می شود که سبب التهاب کولون (کولیت) می شود. بیمارانی که پس از شروع آموکسی سیلین دچار اسهال، تب، درد شکمی و احتمالا شوک( علائم کولیت) میشوند باید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرند.
عوارض جانبی آموکسی کلاو
برخی عوارض جانبی رایج مصرف آموکسی کلاو شامل موارد زیر است
- اسهال
- خارش ، قرمزی، ناراحتی دهانی، زیربغل، واژن، کشاله ران
- احساس مریضی (حالت تهوع یا استفراغ)، مخصوصا بعد از مصرف دوز بالای آموکسی کلاو
عوارض شدید اما نادر عبارتند از:
- خارش پوست به دلیل جوش و ظاهر شدن لکه های قهوه ای در پوست.
- اسهال آبکی معمولا با خون و ترشح
- دل درد با دمای بدن بالا که باعث التهاب و مشکلات روده می گردد.
- مدفوع بی رنگ یا تیره ، زرد شدن سفیدی چشم که نشان دهنده مشکلات کبدی یا مثانه ای است و حتی ممکن است بعد از تمام شدن مصرف دارو نیز اتفاق بیافتد.
- در موارد نادری این دارو باعث واکنش های شدید آلرژیک می گردد.
آزیترومایسین قویتره یا آموکسی کلاو
آزیترومایسین (Azithromycin) و آموکسیکلاو (Amoxicillin/Clavulanic acid) دو داروی آنتیبیوتیک مختلف هستند و به منظور درمان عفونتهای باکتریایی استفاده میشوند. هر دو دارو قدرت و اثرات خود را دارند، اما نحوه استفاده، نوع عفونت و واکنش فرد به آنتیبیوتیکها میتواند تاثیرگذار باشد.
آزیترومایسین یک آنتیبیوتیک ماکرولید است که با مهار سنتز پروتئین در باکتریها، رشد و تکثیر آنها را متوقف میکند. این دارو برای درمان عفونتهای تنفسی مانند عفونتهای مزمن حلق و بینی، آنتروباکتر، و عفونتهای ناشی از مایکوپلاسما و کلامیدیا استفاده میشود. آزیترومایسین معمولاً در دوره درمانی کوتاهتر (معمولاً 3 تا 5 روز) و با دوزهای روزانه کمتر مصرف میشود. این دارو معمولاً دارای عوارض کمتر و مزیت جهش مقاومت کمتری نسبت به آموکسیکلاو دارد.
آموکسیکلاو یک آنتیبیوتیک پنیسیلین است که با مهار تولید آنزیم بتالاکتاماز و باعث ایجاد مقاومت در باکتریها میشود. آموکسیکلاو برای درمان عفونتهای مختلف ناشی از باکتریها مانند عفونتهای دستگاه تنفسی، عفونتهای ادراری، عفونتهای پوستی و عفونتهای دندانی استفاده میشود. معمولاً آموکسیکلاو برای دوره درمانی بلندتر (معمولاً 7 تا 14 روز) و با دوزهای روزانه بیشتر مصرف میشود.
برای تعیین کدام دارو قویتر است، باید به عواملی مانند نوع عفونت، حساسیت باکتریها به دارو، و واکنش فرد به آنتیبیوتیکها توجه کرد. در هر صورت، تصمیم نهایی در مورد استفاده از هر دارو باید توسط پزشک با توجه به شرایط خاص هر فرد گرفته شود.
آیا آزیترومایسین و آموکسی کلاو با هم تداخل دارند؟
آزیترومایسین و آموکسیکلاو دو داروی آنتیبیوتیک مختلف هستند و از دستههای مختلفی از آنتیبیوتیکها تشکیل شدهاند. این داروها معمولاً به صورت جداگانه برای درمان عفونتهای باکتریایی استفاده میشوند و نه به صورت ترکیبی. بنابراین، به طور کلی، تداخل معنیداری بین آزیترومایسین و آموکسیکلاو وجود ندارد.
با این حال، همانطور که همیشه در مورد مصرف هر داروی دیگری نیز، مهم است که با پزشک خود در مورد همه داروهایی که ممکن است مصرف کنید، اطلاعات کاملی را به اشتراک بگذارید. پزشک شما میتواند بررسی کند که آیا در شرایط خاص شما نیاز به استفاده همزمان از این دو دارو وجود دارد و آیا تداخلی بین آنها وجود دارد یا خیر. همچنین، پزشک میتواند به شما راهنمایی کند که چگونه این دو دارو را به درستی و در صورت نیاز به صورت همزمان مصرف کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی👍👍