مراحل طراحی سایت با پایتون
در چند سال گذشته، پایتون محبوبیت زیادی پیدا کرده است. در حقیقت این زبان برنامه نویسی از نظر محبوبیت حتی از جاوا پیشی گرفته است. اما برای بسیاری، این تعجب آور نیست چرا که با پیشرفت حوزه هوش مصنوعی و به ویژه یادگیری ماشین، تجزیه و تحلیل دادهها و توسعه برنامههای کاربردی وب، بسیاری از توسعه دهندگان از پایتون به دلیل کتابخانههای قدرتمند و فراوانی که دارد، نوشتار ساده، یادگیری آسان و قابلیت حمل بودن آن استفاده میکنند. یکی از مهمترین زمینههای پایتون ؛ وب است و بدون شک، زمان بسیار خوبی برای این است تا به یک توسعه دهنده پایتون وب تبدیل شوید.
فهرست مطالب
طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت (Website Design) اصطلاحی است که معمولاً به اشتباه به جای عبارت برنامه نویسی وب (Web Development) به کار برده میشود. طراحی معادل کلمه «Design» است و به تعیین ویژگیها و رسم المانهای بصری و ایجاد UI یا همان رابط کاربری (واسط کاربری) گفته میشود.
برنامه نویسی وب چیست؟
برای کسانی که تازه با برنامه نویسی آشنا شدهاند، کمی دشوار است. برنامه نویسی وب به طور ساده به ساخت، ایجاد و نگهداری وب سایت ها گفته میشود. به طور معمول، توسعه وب شامل دو حوزه فرانت اند و بک اند است. فرانت اند به ظاهر سایت و هر چیزی است که یک کاربر با آن در تعامل است. بک اند شامل مغز و منطق پشت پرده سایت است و با یک پایگاه داده تعامل دارد. اغلب بخش فرانت اند با زبانهای HTML، CSS و جاوا اسکریپت و بخش بک اند با یکی از زبانهای برنامه نویسی جاوا، PHPو پایتون کدنویسی میشود. به کسی که هر دو بخش را یاد گرفته توسعه دهنده فول استک (full stack developer) گفته میشود.
پایتون چیست و چه کاربردی دارد؟
پایتون یک زبان برنامه نویسی چندمنظوره و شی گرا است که در سال 1991 توسعه پیدا کرد و در حال حاضر یکی از محبوبترین زبانهای برنامه نویسی در میان برنامه نویسان مبتدی تا حرفهای است. پایتون در عین سادگی امکانات کاربردی بسیاری را در اختیار شما قرار میدهد و برخلاف CSS، HTML و جاوا اسکریپت میتوانید از آن علاوه بر توسعه وب سایت در امور دیگری همچون طراحی و توسعه نرم افزارهای مختلف، هوش مصنوعی، پردازش دادهها، انجام محاسبات ریاضی، طراحی اپلیکیشنهای موبایل و نوشتن اسکریپتهای سیستم نیز استفاده کنید.
آموزشگاه پارسیان به عنوان یکی از معتبرترین و بهترین مراکز آموزشی در حوزه آموزش برنامه نویسی پایتون در تبریز شناخته میشود. این آموزشگاه با داشتن تیمی مجرب و متخصص از اساتید حوزه برنامه نویسی پایتون، در ارائه دورههای متنوع و جامع این زبان به دانشجویان علاقهمند و حرفهای تخصص دارد.
طراحی سایت با پایتون یا PHP ؟
هرچند که پایتون و PHP هر دو جامعه کاربران زیادی دارند و چارچوب های قدرتمندی را برای توسعه وب ارائه میدهند، اما پایتون دارای مجموعه گستردهتری از بستهها و ابزارهای مفید برای توسعه وب و اپلیکیشن است. پایتون یک زبان برنامه نویسی متن باز، قابل حمل و همه کاره است که استفاده از آن آسان است.
علاوه بر این، نوشتار و سینتکس برنامه نویسی پایتون نیز ساده است و در مقایسه با PHP، یادگیری و درک کدنویسی با پایتون راحت تر است. همچنین پایتون در چندین زمینه متفاوت (و نه فقط در توسعه وب) قابل استفاده است، در حالی که اغلب از زبان PHP فقط در توسعه وب سایت کمک گرفته میشود. علاوه بر آن، از نظر امنیت، پایتون بهتر است.بنابراین، در مقایسه PHP و پایتون، پایتون برنده است و بیشتر از PHP امتیاز میگیرد.
توسعه وب با پایتون چگونه انجام میشود؟
به طور کلی میتوان گفت که برای طراحی سایت با پایتون باید از فریمورکهای (چارچوبهای) مخصوص توسعه وب پایتون استفاده کرد. ویژگی های اساسی و قابلیتهای کلیدی پایتون، این زبان برنامه نویسی را به یک گزینه بسیار مناسب و محبوب برای استفاده در توسعه وب (طراحی سایت) تبدیل کردهاند. پایتون به برنامه نویسان امکان میدهد تا وب سایتهای مختلفی را بر اساس بسیاری از الگوهای مختلف برنامه نویسی ایجاد کنند.
ویژگی های پایتون برای طراحی وب چیست ؟
از پایتون میتوان برای ساخت کاربردهای تحت وب در سمت سرور استفاده کرد. اگرچه استفاده از یک فریمورک وب برای ایجاد کاربردهای تحت وب الزامی نیست، به ندرت اتفاق میافتد که برنامهنویسان کتابخانههای متنباز موجود را برای سرعت بخشیدن به فرآیند راه اندازی وب اپلیکیشن خود به کار نگیرند. از پایتون در مرورگر وب استفاده نمیشود و جاوا اسکریپت زبانی است که در مرورگرهایی مثل کروم، فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر به کار میرود.
مفاهیم رابط کاربری در طراحی سایت با پایتون
طراحی سایت با پایتون: رابط کاربری و مفاهیم HTML، CSS، جاوااسکریپت در طراحی سایت
وبسایتها رو از طریق رابط کاربری، یعنی صفحاتی که میبینیم و باهاشون تعامل میکنیم، استفاده میکنیم. برای طراحی رابط کاربری وبسایت از سه چیز استفاده میشه:
HTMLبرای ساختاردهی صفحات وب استفاده میشه. با استفاده از تگها یا Tags مثل عنوان، پاراگراف، تصویر و لینک، ساختار صفحه رو تعریف میکنیم.
CSSبرای ظاهر بندی صفحات وب استفاده مپایتونیشه. با CSS میتونی رنگها، فونتها، حاشیهها و سایر ویژگیهای ظاهری المانها رو تغییر بدی.
JavaScriptبرای ایجاد تعامل و عملکرد دینامیکی در صفحات وب استفاده میشه. با JavaScript میتونی عملکردهایی مثل نمایش/مخفی کردن المانها، اعتبارسنجی فرمها و بررسی کلیک رو پیادهسازی کنی.
با استفاده از این سه تکنولوژی و اصول طراحی وب، میتونی رابط کاربری زیبا و کاربردی برای وبسایتت طراحی کنی.
تفاوت طراحی سایت با پایتون و PHP
هر چند ظهور طراحی سایت با پایتون باعث تحولی بزرگ در عرصه طراحی سایت شده است، اما هنوز بین فعالان در این عرصه بر سر انتخاب هر کدام از این دو مورد اختلاف سلیقه وجود دارد. هر دو این زبانها، چند منظوره، تفسیری و زبان سطح بالا هستند که به زبان انسان بسیار نزدیک هستند. زبان برنامهنویسی چند منظوره PHP، بهطور گسترده در ایجاد صفحات وب استفاده میشود و زبان برنامه نویسی پایتون برای ساخت برنامههای موبایل، ساخت بازی، هوش مصنوعی، طراحی وب، داده کاوی، یادگیری ماشینی و غیره بهکار برده میشود.
دیدگاهتان را بنویسید