لیست توابع اکسل
نرم افزار اکسل، به عنوان مهارت پنجم از مهارت های هفتگانه ICDL ، یکی از چندین نرم افزار مجموعه آفیس (Office) محصول شرکت بزرگ مایکروسافت است. این برنامه با توجه با قابلیت ها آن در دسته برنامه های اداری این مجموعه قرار دارد. به همین دلیل یکی از نرم افزاری هایی است که هر کارمند اداری باید با آن آشنا باشد. اما واقعا نرم افزار اکسل چیست ؟
نرم افزار اکسل یک نرم افزار صفحه گسترده میباشد که میتواند داده ها را سازماندهی کرده و اعمال عملیات ریاضی و محاسبات را راحت تر کند. نرم افزار های اکسل در نسخه های Windows، macOS، Android و iOS منتشر شده است و افراد میتوانند با هر سیستم عاملی از آن استفاده کنند.
اگر میخواهید به صورت حرفه ای صفر تا صد اکسل را بدون هیچ پیش نیازی یاد بگیرید و مدرک فنی و حرفه ای دریافت کرده و به سرعت وارد بازار کار شده و کسب درآمد کنید حتما در دوره آموزش اکسل پیشرفته آموزشگاه پارسیان شرکت کنید.
فرمول اکسل چیست؟
در نرمافزار مایکروسافت اکسل، فرمول عبارتی است که با مقادیر مشخص در محدوده سلولها نوشته میشود. فرمولهای اکسل شما را قادر میسازند محاسباتی مانند جمع، تفریق، ضرب و تقسیم را انجام دهید. علاوه بر این، میتوانید میانگین مقادیر لازم را به دست آورده و یا برای طیف وسیعی از سلولها، درصدی را محاسبه کنید. مقادیر تاریخ و زمان را دستکاری کرده و حتی کارهای بیشتری انجام دهید.
اصطلاح دیگری وجود دارد که برای فرمولهای اکسل بسیار آشنا است و آن توابع (Function) میباشد. دو کلمه “فرمول” و “توابع” گاهی قابل تعویض هستند. آنها تقریبا ارتباطی نزدیک با هم دارند، اما در عین حال متفاوت هستند. تفاوت اصلی این دو مبحث در این است که فرمول با علامت برابر (=) شروع شده و از توابع برای انجام محاسبات پیچیده که نمیتوان به صورت دستی انجام داد استفاده میشود.
توابع در اکسل دارای نامهایی هستند که کاربرد مورد نظر آنها را منعکس میکنند. شما می توانید با ثبت نام در دوره آموزش اکسل آموزشگاه پارسیان ، در یک فضای آموزشی تعاملی ، دوستانه و کارگاهی ، زیر نظر مجرب ترین اساتید ، تمام مباحث اکسل را یاد بگیرید.
برخی از توابع اکسل:
1- تابع SUM : برای جمع کردن مقادیر است و عملکرد آن مشابه عملگر جمع است، اگر لازم باشد که تعداد زیادی عدد را با هم جمع بزنید، استفاده از عملگر جمع مشکل است، زیرا باید تک تک سلولها را ارجاع دهید، ولی در تابع SUM میتوانید محدوده تعریف کنید و این مسئله کارکرد را بسیار ساده میکند، به عنوان مثال ( =SUM(A1:A1000 هزار سلولی را که در فاصله A1 تا A1000 قرار دارند، جمع میزند.
2- تابع TRIM : اگر متنی را از برنامههای دیگر کپی کرده و در یکی از سلولهای اکسل paste کنید، فضای خالی و سفید زیادی در آن سلول ایجاد میشود و باعث به هم ریختگی کل صفحه میشود. تابع TRIM کمک میکند این مشکل را حل کنید. این تابع را میتوان در هر سلول به صورت جداگانه استفاده کرد.
3- تابع CLEAN : از این تابع میتوان برای حذف شکستگی خطوط در هر سلول استفاده کرد، به جای تابع TRIM،.
4- تابع()LEN= : اگر میخواهید تعداد کاراکترهای موجود در یک سلول را بدست آورید، از تابع LEN استفاده کنید. برای مثال، برای تعیین تعداد کاراکترهای موجود در سلول A1 کافی است در هر سلول تایپ کنید (LEN(A1= و در همان لحظه پاسخ خود را دریافت کنید.
5- تابع ()SQRT: برای تعیین ریشه دوم عدد ۱۷۶۴ چه راهی به ذهن شما میرسد؟ ما تابع SQRT را پیشنهاد میکنیم. به این منظور، عبارت ( =SQRT(1764 را در سلولی تایپ کنید و ENTER را بزنید. حالا پاسخ آماده است.
6- تابعROUND= : همانطور که از نام این تابع مشخص است، با استفاده از آن میتوانید اعداد را گرد کنید. برای کار با این تابع، به دو پارامتر نیاز دارید: عدد یا سلول، و عددی که میخواهید مقادیر براساس آن گرد شوند. مطالعه کنید: دانلود کتاب آموزش توابع جستجو و مرجع در اکسل
7- تابع SMALL : بهمنظور تعیین Kامین عدد کوچک در بین اعداد استفاده میشود. برخلاف تابع Min که همواره کوچکترین عدد یک مجموعه را خروجی میدهد، با استفاده از این تابع میتوان kامین عدد کوچک از مجموعه اعداد را پیدا نمود.
8- تابعMODE: شکل تابع (محدوده)= -MODEشرح تابع :داده با بیشترین فراوانی را در محدوده نمایش میدهد.
9- تابعABS: شکل تابع (عدد)=-ABS شرح تابع :این تابع قدر مطلق عددمورد نظر را نمایش میدهد (بدون علامت)
10- تابعPOWER: شکل تابع =- POWER(A,B) شرح تابع :این تابع عدد A را به توان B میرساند.
11- تابعOR: شکل تابع (شرط1و2) OR = – شرح تابع :این تابع حداقل دوشرط رابرسی کرده واگر دو شرط نادرست باشند، نادرست را نمایش می دهد اگر حتی یکی از شرطها صحیح باشد خروجی تابع صحیح است.
12- تابع IF در اکسل: شکل تابع (;T;Fشرط)= – IF شرح تابع : IFیک تابع شرطی ومنطقی است و ابتدا شرط راچک کرده اگرشرط صحیح باشد عملیات Tانجام میپذیرد واگر شرط نادرست باشد عملیات.F
دیدگاهتان را بنویسید