داروهای گیاهی
داروهای گیاهی، که به عنوان Herbal Medicines شناخته میشوند، به موادی اطلاق میگردد که از بخشهای مختلف گیاهان مانند برگها، ریشهها و گلها استخراج میشوند. این داروها حاوی مواد مؤثرهای هستند که میتوانند به بهبود سلامت افراد کمک کنند. با این حال، طبیعی بودن این داروها به خودی خود به معنای ایمن بودن آنها نیست. همانطور که داروهای معمولی تأثیرات خاصی بر روی بدن دارند، داروهای گیاهی نیز میتوانند در شرایط نادرست مصرف، عوارض جانبی و مشکلاتی را ایجاد کنند.
فهرست مطالب
در نتیجه، مصرف داروهای گیاهی باید با دقت و احتیاطی مشابه داروهای شیمیایی انجام شود. افرادی که به داروهای گیاهی تمایل دارند، باید از مشاورههای پزشکی بهرهمند شوند و در صورت بروز هرگونه مشکل بهداشتی یا نیاز به عمل جراحی، پزشکان را از مصرف این داروها مطلع کنند.
آموزشگاه پارسیان تبریز با ارائه دورههای تخصصی در زمینه گیاهان دارویی و طب سنتی، به شما این امکان را میدهد که با ویژگیها، کاربردها و اثرات داروهای گیاهی آشنا شوید. در این دورهها، شما یاد خواهید گرفت که چگونه از منابع طبیعی بهطور ایمن و مؤثر استفاده کنید. همچنین، اطلاعات جامع درباره شناسایی گیاهان دارویی، خواص آنها و نحوه ترکیب و استفاده از این داروها در درمانهای طبیعی به شما ارائه خواهد شد.
به کمک دورههای آموزشی ما، شما میتوانید نه تنها دانش کافی در زمینه گیاهان دارویی بهدست آورید، بلکه مهارتهای لازم را برای استفاده صحیح از این داروها در زندگی روزمرهتان آموخته و به بهبود سلامتی خود و دیگران کمک کنید.
با ثبتنام در دورههای ما، گام مؤثری در راستای شناخت و استفاده از طب سنتی و گیاهان دارویی خواهید برداشت. برای آشنایی با گیاهان دارویی اثرات درمانی و عوارض جانبی آن ها میتوانید در دوره گیاهان دارویی در تبریز شرکت کنید.
مشکلات احتمالی داروهای گیاهی
- اگر داروی گیاهی مصرف می کنید یا قصد مصرف آن را دارید، به موارد زیر توجه داشته باشید:
- در صورت مصرف داروهای دیگر ممکن است این داروها مشکلاتی ایجاد کنند. گاهی داروهای گیاهی ممکن است منجر به کاهش یا افزایش اثرات دارو، از جمله عوارض جانبی بالقوه شوند.
- ممکن است پس از مصرف یک داروی گیاهی واکنش بد یا عوارض جانبی را تجربه کنید. همه داروهای گیاهی تحت نظارت سازمان بهداشت نیستند.
- شواهد دال بر اثربخشی داروهای گیاهی به طور کلی بسیار محدود است. اگرچه برخی از مردم آنها را مفید می دانند، اما در بسیاری از موارد استفاده از آنها بر اساس استفاده سنتی است تا تحقیقات علمی.
کسانی که نباید داروهای گیاهی مصرف کنند
مصرف داروی گیاهی ممکن است برای موارد زیر مناسب نباشد:
- افرادی که داروهای دیگر مصرف می کنند
- افراد مبتلا به بیماری های جدی مانند بیماری های کبدی یا کلیوی
- افرادی که قرار است تحت جراحی قرار بگیرد
- زنان باردار یا شیرده
- سالمندان
- کودکان – مانند سایر داروها، داروهای گیاهی نیز باید دور از دید و دسترس کودکان نگهداری شوند
اگر در یکی از این گروه های فوق قرار می گیرید، قبل از استفاده از یک داروی گیاهی با پزشک یا داروساز صحبت کنید.
تفاوت میان گیاهان دارویی و داروهای گیاهی
گیاهان دارویی شامل بخشهایی از گیاه است که پس از خشکاندن یا به صورت تازه و بدون ایجاد هیچ گونه تغییری در عطاریها و مغازهها به فروش میرسد. این گیاهان عمدتا بیضرر یا کم ضرر بوده و برخی خواص درمانی آنها به اثبات رسیده است.اما داروهای گیاهی، داروهایی هستند که از تبدیل برخی گیاهان به دارو طی فرایندی خاص و استریل تولید میشوند. این کار در کارخانههای داروسازی انجام میشود و شما با شرکت در دوره آموزش گیاهان دارویی در تبریز میتوانید با فرایند جمع آوری ، خشک کردن و انبار کردن داروهای گیاهی آشنا شوید.
برخی از داروهای گیاهی و گیاهان دارویی معروف
در ادامه ۹ مورد از محبوبترین داروهای گیاهی و گیاهان دارویی جهان، معرفی و بررسی میشوند.
اکیناسه: اکیناسه گیاهی گلدار است که اغلب برای درمان و جلوگیری از سرماخوردگی استفاده میشود. تحقیقات محدود است، اما ممکن است خطر ابتلا به سرماخوردگی را تا ۲۰٪ کاهش دهد.
جینسینگ: چینسنگ یک داروی گیاهی است که اغلب در طب سنتی چینی برای تقویت ایمنی، عملکرد مغز و سطح انرژی مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، مطالعات انسانی وجود ندارد.
جینکوبیلوبا: جینکوبیلوبا به طور سنتی برای معالجه بیماریهای بیشماری از جمله بیماریهای قلبی، زوال عقل و اختلال عملکرد جنسی، مورد استفاده قرار میگیرد، اما تحقیقات جدید هنوز اثبات اثربخشی آن برای هر یک از این اهداف را نشان نداده است.
اقطی سیاه (Elderberry): اقطی سیاه یا Elderberry برای درمان علائم سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده میشود، با برخی تحقیقات نشان میدهد که ممکن است حداقل از نظر ملایم مؤثر باشد. در حالی که اقطی سیاه پخته شده بیخطر است، اگر به صورت خام یا نرسیده خورده شود، سمی است.
گل راعی (St. John’s wort): گل راعی ممکن است افسردگی خفیف تا متوسط را درمان کند. با این وجود، ممکن است لازم باشد که احتیاط کنید و از آن جلوگیری کنید زیرا این دارو با چندین داروی معمولی تداخل دارد(آموزش گیاهان داروی در تبریز).
زردچوبه: زردچوبه به دلیل فواید ضد التهابی مشهور است و ممکن است به ویژه در درمان درد همراه با آرتریت مؤثر باشد.
زنجبیل: زنجبیل حاوی چندین ترکیب گیاه فعال است و ممکن است شرایط مختلفی را درمان کند، اگرچه برای تسکین حالت تهوع بیشتر شناخته شده است.
ریشه والرین : ریشه والرین اغلب برای داشتن یک خواب طبیعی و ضد اضطراب مورد استفاده قرار میگیرد، هرچند شواهدی وجود دارد که اثربخشی آن را ضعیف میداند.
بابونه: با وجود شواهد علمی محدود، بابونه یکی از محبوبترین داروهای گیاهی در جهان است و از آن برای درمان طیف گستردهای از بیماریها استفاده میشود.
داروهای گیاهی و جراحی
لازم است که در صورت مصرف داروهای گیاهی قبل از انجام عمل جراحی به پزشک خود اطلاع دهید. این امر به این دلیل است که:
1-برخی از داروهای گیاهی ممکن است با بیهوشی و سایر داروهای مورد استفاده قبل، حین یا بعد از عمل تداخل داشته باشند
2-برخی از داروهای گیاهی ممکن است با لخته شدن خون و فشار خون تداخل داشته باشند که ممکن است خطر خونریزی در حین یا بعد از جراحی را افزایش دهد.
3-بنابراین ممکن است پزشک به بیمار توصیه کند که مصرف داروهای گیاهی را در هفته های منتهی به عمل متوقف کنید.
دیدگاهتان را بنویسید