دوره آموزش برق صنعتی
برق صنعتی، همان برق سه فازی است که به عنوان یکی از اصلی ترین و مهم ترین نوع انرژی برق مورد استفاده قرار می گیرد. جالب است بدانید که انشعاب های جدا شده از تیر های برقی، از طریق سیم های سه فازی و یک سیم دیگر، وارد برق اصلی ساختمان می شود و این انرژی برقی منتقل شده که همان برق صنعتی و یا برق سه فازی است، برای مصارف خانگی بکار گرفته می شود. یکی از نکاتی که در آموزش برق صنعتی لحاظ می شود، چگونگی استفاده از انرژی الکتریکی در یک کارگاه یا کارخانه صنعتی است.
فهرست مطالب
نکته ی دیگری که در تعریف برق صنعتی وجود دارد، تکنیک ها و روش هایی می باشد که افراد متقاضی و حرفه ای در زمینه برق، از آن ها برای کنترل و نظارت بر برق در صنعت استفاده می کنند. مهم تر از همه، کاربرد برق سه فازی است که در مقادیر زیادی در ساختمان های مسکونی، تجاری، بیمارستان ها و دیگر مکان به کار گرفته می شود. یکی دیگر از مواردی که برای بررسی برق صنعتی در نظر گرفته می شود، روشن کردن تیرک هایی می باشد که در یک جاده بیرون شهری به همراهی یک یا چند وسیله کمکی، مورد استفاده قرار گرفته می شود.
این رشته یکی از گرایش های برق است و همچنین متقاضیان زیادی برای شرکت در دوره برق صنعتی وجود دارد، زیرا این شاخه به همه مهندسان برق و برق کاران کمک می کند تا وظایف خود را به خوبی انجام دهند. از کلید الکتریکی از نوع سه فاز استفاده می شود تا با کمک یک کلید صفر و یک، روشن و خاموش شود. یکی از مواردی که شامل برق صنعتی می شود، به راه انداختن پمپ های آب در زمین های کشاورزی است که برای انجام این کار از یک پمپ شناور سه فازی کمک گرفته می شود.
در ضمن از این نوع برق استفاده می شود تا وسیله ای به نام کمپرسور را با کمک یک کنتاکتور، روشن و خاموش کند. علاوه بر موارد قبلی می توان، کنترل یک موتور هوشمند را ذکر کرد. زمانی که برق سه فاز ورودی یک کارگاه را تقسیم می کنید نیز می توانید از تجهیزات مختلف کارگاه در این حوزه، استفاده کنید. در ضمن، زمانی که می خواهید مقدار جریان هر یک از فاز های یک کارگاه یا یک ساختمان مسکونی و یا تجاری را بروی درب یک تابلو برقی نمایش دهید،
می توانید از برق صنعتی استفاده کنید. یکی از مشاغلی که در این زمینه از آن یاد می شود، برق کار صنعتی می باشد که سیم کشی ساختمان ها و ماشینا های ایستگاهی را عهده دار است. در حالی که برق کار صنعتی فردی است که با سیم کشی عمومی ساختمان ها سر و کار دارد. یکی دیگر از نکاتی که به یادگیری این زمینه کمک می کند، شرکت در دوره برق صنعتی می باشد که با مطالب و دانش بروزی که مورد نیاز جامعه است، به علاقه مندان توصیه می شود.
آموزشگاه پارسیان در تبریز دوره های خود را تحت استانداردهای بین المللی کشور برگزار کرده و تمامی استاندارد ها و سرفصل های تعیین شده از طرف این سازمان را اجرا میکند . هنرجویان پس از اتمام دوره میتوانند در آزمون دوره شرکت کرده و در صورت قبولی دوره مدرکی از سازمان فنی و حرفه ای کشور به شما ارائه داده می شود. این مدرک دارای ارزش بین المللی بوده و دارنده آن میتواند در تمامی کشور های جهان از آن استفاده کند .
سرفصل دوره آموزش برق صنعتی
- به کارگيري نکات حفاظت و ايمني تخصصي برق
- کار با قطعات پايه و وسايل اندازه گيري الکتريکي
- نصب و راه اندازي موتورهاي الکتريکي A
- راه اندازي موتورهاي الکتريکي AC با کنتاکتورها
- برنامه نويسي رله برنامه پذير LOGO با دستورات پايه
- مونتاژ و نصب تابلوهاي فرمان موتوري
- شناسايي عوامل ايجاد خطر گازگرفتگي، برق گرفتگي و….
- کنترل محيط هاي کار از نظر ايمني
- کنترل محيط هاي کار از نظر حفاظتي
- رعايت حريم مجاز در هنگام کار در شبکه هاي فشار قوي
- استفاده از وسايل حفاظت جان براي ميزکار و آزمايش و اتصال زمين مناسب با توجه به شرايط موجود در کارگاه
- برقراري اتصال زمين موثر پوششها و زره کابلهاي برق ، لوله ها ، بستها، حفاظها و ساير قسمت فلزي
- پوشش مناسب براي حفاظت سيمهاي اتصال زميني که احتمال آسيب ديدن دارند
- بررسي تأييديه موسسه تحقيقات و استاندارد صنعتي ايران براي وسايل و تجهيزات مورد استفاده
- بررسي مقررات مبحث ۱۲ از مقررات ملي ساختمان در نصب و استفاده تجهيزات و وسايل حفاظت و کنترل برق
- قطع مدار از منبع انرژي هنگام تعویض قطعات معیوب
- تجهيز بدنه فلزي دستگاهها به اتصال به زمين
- بازرسي مرتب روزانه از وسايل و ادوات کار
- استفاده از سيمها با سطح مقطع مناسب با توجه به ميزان جريان
- عبوري ، دما و شرايط اقليمي
- رعايت فاصله هاي سيم برق از لوله هاي آب گرم و لوله هاي گاز
چرا آموزش برق صنعتی مورد نیاز یک جامعه است؟
بیشتر حوادث و تلفات ناشی از برق در کارگاه های صنعتی به دلیل تماس مستقیم کارگران با خطوط برق، تماس با اجسام فلزی حمل شده با دست، ابزارآلات، ماشین آلات صنعتی، جابجایی نامناسب دستگاه ها و سیستم های الکتریکی ایجاد می شود.شرکت صنعتی زیادی هستند که به شدت به تجهیزات الکتریکی و برق کاران صنعتی در این موارد نیازمند می باشند که در یک آموزشگاه مناسب آموزش دیده باشند.
درست است که گاهی اوقات به راحتی توانایی های افراد آموزش دیده شاید نادیده گرفته شود، ولی هنگام ایجاد حادثه و آسیب صاحبان شرکت ها و کارخانه های صنعتی بیشتر متوجه این مهم می شوند که باید افراد زبده، کاربلد و دوره دیده را به عنوان تکنسین برق صنعتی برای شغل مورد نظر انتخاب کنند.در محیط صنعتی، اگر کارگران توسط برق کار و تکنسین مربوطه برای شناسایی و کنترل خطرات الکتریکی آموزش ببینند، کار در اطراف تجهیزات برقی می تواند بسیار ایمن باشد. برعکس، فقدان تجربه و آموزش ناکافی می تواند منجر به برق گرفتگی، آتش سوزی و انفجار یا مرگ آن ها شود که همزمان با آموزش پرسنل شرکت می توانید در قسمت خدمات فنی و مهندسی هم مشغول به کار شوید.
تفاوت بین برق صنعتی و برق مناطق مسکونی و خانگی
برق صنعتی و مناطق مسکونی از نظر تجهیزات و نیازهای انرژی کاملا متفاوت هستند. آنها همچنین نیاز به روش ها و مواد متفاوتی برای نصب دارند.برق صنعتی معمولا 3 فاز است. اغلب اوقات، ولتاژهای وارد شده به یک کارخانه صنعتی هزاران ولت است. ولتاژ مورد نیاز با توجه به توان تجهیزات و ماشین آلات در محیط صنعتی متفاوت می باشند.
سیم کشی صنعتی معمولا دارای سطح بالاتری از عایق است که در لوله هایی با پوشش نایلونی قرار دارد. این امر بسیار مهم است، چرا که اکثر کارخانه های صنعتی با مایعات و گازهای خورنده سر و کار دارند که در صورت تماس با سیم کشی ممکن است خطرات الکتریکی و برق گرفتگی ایجاد کنند. گاهی اوقات نیز ممکن است پریزهای مخصوصی برای تجهیزات حساس و پرقدرت به صورت جداگانه تعبیه شوند
برعکس سیم کشی های صنعتی، سیم کشی منازل مسکونی با سیم های نازک و پوشیده شده در یک غلاف پلاستیکی انجام می شود، زیرا مانند محیط های صنعتی نیازی به انتقال قدرت بالایی ندارند و در فضاهای کوچکتری قرار می گیرند. همچنین سیم کشی های برق مسکونی به صورت تک فاز 120 ولت هستند.
انواع تجهیزات برق صنعتی چیست؟
انواع تجهیزات برق صنعتی می توانیم بگوییم تجهیزات در دسته بندی های کلی زیر قرار می گیرند:
- کنترل صنعتی
- اتوماسیون صنعتی
- ابزار دقیق
- پنوماتیک
- هیدرولیک
- حرارتی
- ترموکوپل
- و بسیاری محصولات دیگر
این دسته بندی ها بسیار به هم نزدیک می باشند، بطوری که در بعضی مواقع تفکیک این دسته بندی ها بسیار سخت می شود. بعنوان مثال انواع سنسور، مبدل و ترانسمیتر فشار را در نظر بگیرید. بعضی از این تجهیزات در گروه بندی اتوماسیون صنعتی و بعضی دیگر در گروه تجهیزات ابزار دقیق قرار می گیرند. یک سوال مهم پیش می آید که کسب اطلاعات و آموزش برق صنعتی را از کجا شروع کنیم؟ یکی از راه های پیشنهادی ما برای پاسخ به سوال ذکر شده در بالا این است،
که ابتدا مشخص کنید در کدام دسته کلی می خواهید فعالیت کنید و به کدام زمینه و گروه محصولات علاقه مند هستید؟ هر کدام از دسته بندی ها، دارای زیر گروه ها و قطعات بسیار زیادی هستند. برای اینکه بتوانیم تجهیزات را راحت تر دسته بندی کنیم، آن ها را به سه دسته کلی زیر تقسیم بندی می کنیم:1- فشار ضعیف2- فشار متوسط3- فشار کم.
بازار کار حوزه برق صنعتی چگونه است؟
کار کردن در زمینه برق صنعتی رابطه مستقیمی با تجهیزات و زیر گروه محصولات آن دارد. به دلیل گستردگی این رشته، معمولا فعالیت در این زمینه بطور تخصصی انجام می شود. بیایید فرض کنیم شما می خواهید در زمینه ابزار دقیق فعالیت کنید. ابزار دقیق دارای زمینه های دما، فشار، سطح، جریان، رطوبتT آنالایزر و … می باشد. شرکت ها و برندهای بسیاری در سطح دنیا در زمینه تولید تجهیزات ابزار دقیق فعالیت می کنند. شرکت های روزمونت (Rosemount )، جومو (JUMO)، زیمنس (Siemens)، آ ب ب (ABB )، اشکرافت (ASHCROFT ) و ماسونلینMasonelian ) ) جزو معتبر ترین شرکت ها در این زمینه هستند.
دیدگاهتان را بنویسید