دوره CPR در تبریز

دوره CPR در تبریز
احیای قلبی ریوی عبارت است از نجات جان بیمارانی که دچار ایست قلبی، تنفسی و مغزی شده اند بنابراین به اقداماتی که برای نجات جان این بیماران انجام می شود به اختصار CPR یا احیای قلبی ریوی گفته می شود. عبارت CPR مخفف کلمات Cardiopulmonary resuscitation است.هدف از این کار حفظ خون و اکسیژن در بدن فردی است که تنفس و ضربان قلب وی متوقف شده است.
افرادی که در دوره CPR در تبریز آموزش دیده می توانند عملیات CPR را انجام دهند، تنفس مصنوعی و فشردن قفسه سینه کاری است که در زمان سی پی آر انجام می شود.
بهترین زمان cpr
یکی از مهمترین عوامل و نکات قابل بحث که در هنگام احیای قلبی و ریوی باید به اندازه کافی مورد توجه قرار بگیرد، زمان انجام این اقدام است. وقتی قلب یک فرد دچار ایست میشود خونرسانی به دیگر اعضا متوقف میشود. این عامل باعث میشود تا عملکرد اعضای مختلف بدن، به ویژه مغز با مشکل مواجه شود.لذا در صورتی که قلب بیمار در فاصله زمانی ۴ تا ۶ دقیقه فعالیت دائمی و روتین خود را انجام ندهد، امکان بروز آسیب به بخشهای مهم بدن بیشتر نیز خواهد شد.
بنابراین لازم است پس از مشاهده هر گونه علائم ایست قلبی، بلافاصله به احیای قلبی بیمار اقدام نمایید.برای آموزش CPR و تمام اصول کمک های اولیه و فوریت های پزشکی می توانید در دوره CPR در تبریز یا دوره کمک های اولیه شرکت کنید.برای مثال وقتی بیمار شما علائمی نظیر
- کاهش هوشیاری
- بی واکنشی
- نداشتن نبض
- مشکلات تنفسی
را دارد. در تمام موارد بالا باید در مدت زمان کمتر از ۱۰ ثانیه و بدون اتلاف وقت، به احیای قلبی و ریوی وی به صورت صحیح، دست بزنید.
مراحل انجام cpr
به طور کلی لازم است در طی اجرای احیای قلبی ریوی یا CPR سی فشار به قفسه سینه بیمار وارد کنید و ۲ تنفس مصنوعی بدهید.این کار را باید تا مدت زمانی ادامه دهید که بیمار، تنفس و هوشیاری خود را به دست آورد.
- ماساژ قفسه سینه
- تنفس مصنوعی
- تکرار
اهمیت زمان شروع احیای قلبی (cpr)
هنگامی که قلب از کار میایستد، خونرسانی به دیگر اعضای بدن و مخصوصا مغز متوقف میشود. در صورت عدم خون رسانی، فعالیت مغز با مشکل مواجه میشود. به طوری که اگر قلب در فاصله زمانی 4 تا 6 دقیقه شروع به فعالیت نکند، امکان بروز آسیبهای مغزی افزایش م اگر سی پی آر 10 دقیقه بعد از ایست قلبی انجام شود، به احتمال زیاد فرد دچار مرگ مغزی خواهد شد. پس زمان شروع Cpr اهمیت بسیار بالایی دارد؛ در صورتی که در چنین شرایطی قرار گرفتید، حتی یک دقیقه را هم نباید از دست دهید.ییابد.
نحوه انجام احیای قلبی کودکان 1 تا 8 ساله
احیای قلبی ریوی کودکان نیز مشابه روش احیا قلبی در بزگسالان است. در کودکان 30 بار قفسه سینه را فشار داده و دو مرتبه تنفس مصنوعی بدهید. با توجه به جثه کودک میتوانید از یک یا هر دو دست خود برای ماساژ قلبی استفاده کنید. جناق سینه کودک در حین احیا باید به اندازه 5 سانتی متر پایین برود. دو دقیقه احیا انجام داده و سپس با اورژانس تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
احیای قلبی ریوی در کودکان کمتر از یکسال چگونه است؟
- کودک را به پشت در محلی سفت و تخت بخوابانید.
- علائم حیاتی و مسیرهای تنفسی او را چک کنید.
- بجای اینکه بالشتک دست خود را در ناحیه جناغ سینه قرار دهید، دو انگشت اشاره و وسطی را در این ناحیه قرار دهید. حالا شروع به فشار دادن کنید.
- برای تنفس دهان به دهان، سر نوزاد را خیلی کم به سمت عقب هدایت کنید. دم بگیرید و دهان و بینی نوزاد را با دهان خود بپوشانید. حالا در یک ثانیه، هوای بازدم خود را به ریههای نوزاد فوت کنید.
- پس از ۳۰ بار ماساژ قلبی، دو تنفس مصنوعی به نوزاد بدهید. این چرخه را در طی ۲ دقیقه، ۵ بار تکرار کنید. در هر چرخه حواستان به علائم حیاتی نوزاد باشد. با دیدن کوچکترین نشانه، عملیات CPR – احیای قلبی ریوی را متوقف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید