علت داغ شدن لپ تاپ
داغ شدن بیش از حد لپتاپ یکی از مشکلات رایج و پر دردسر است که میتواند هر کاربری را تحت تأثیر قرار دهد؛ این مسئله به نوع و برند دستگاه نیز بستگی ندارد. متأسفانه، بسیاری از لپتاپهای جدید از تولیدکنندگان مختلف دچار این مشکل هستند. یکی از دلایل اصلی داغ شدن این لپتاپها در مقایسه با مدلهای قدیمیتر، طراحی ظریف و باریک بدنه آنهاست.
فهرست مطالب
امروزه، صنعت فناوری به سمت تولید لپتاپهای باریک و سبکوزن حرکت کرده است. این بدنههای باریک به معنای فشردگی بیشتر قطعات داخلی است که میتواند منجر به افزایش دما شود. بنابراین، در شرایطی که حرارت بالاتر از حد طبیعی برود، این موضوع میتواند باعث بروز مشکلات جدی در عملکرد نرمافزاری و سختافزاری دستگاه گردد. در چنین مواقعی، مقابله با دمای بالا واقعا ضروری است.
به منظور کاهش مشکلات ناشی از داغ شدن لپتاپ، آموزشگاه پارسیان تبریز دورههایی عالی در زمینه “آموزش تعمیرات لپتاپ” را ارائه میدهد. در این دورهها، به علاقمندان مهارتهای لازم برای تشخیص و رفع عیوب و مشکلات مربوط به دما آموزش داده میشود. فراگیران در این دورهها میآموزند که چگونه با استفاده از ابزارها و برنامههای مناسب، دمای لپتاپهای خود را کنترل کنند و راهکارهایی برای بهینهسازی عملکرد دستگاهها پیدا کنند.
با شرکت در این دورههای آموزشی، شما نه تنها قادر خواهید بود مشکلات دما را شناسایی کنید، بلکه میتوانید اقداماتی که به نگهداری و جلوگیری از خرابیهای آتی کمک میکند را بیاموزید. از آنجا که داغ شدن لپتاپ میتواند اثرات منفی بر روی عمر دستگاه بگذارد، این آموزشها به شما کمک میکند تا نگهداری مناسبی از لپتاپهای خود داشته باشید و عمر آنها را افزایش دهید.
چگونگی گردش هوا در لپ تاپها
هنگامی که از لپ تاپ خود برای کارهای سنگین چون بازی کردن یا کار با فتوشاپ استفاده میکنید، اجزای داخلی آن گرمای بیشتری تولید میکنند که پردازنده مرکزی (CPU) و گرافیک دو منبع اصلی هستند. با هدف دفع گرما و رسیدن هوای خنک به اجزای داخلی لپ تاپ، معمولاً در زیر و کنارههای آن دهانههای توری به منظور تبادل گرما با هوای محیط تعبیه شده است
غالباً لپ تاپهای ضعیف (اقتصادی) امروزی فاقد فن هستند اما باز هم در زیر، پشت و کنارههای آنها شبکههای توری به منظور تبادل گرما با هوای محیط تعبیه شده است. برخی از لپ تاپها (به ویژه مدلهای پرقدرت) نیز دارای بیش از یک فن هستند. به طور کلی لپ تاپهای مجهز به فن از یک سمت هوای تازه را مکش میکنند و پس از عبور آن از اجزای داخلی، هوای گرم از سمت دیگر خارج میشود.لپ تاپهای بدون فن خیلی در دفع گرما مؤثر نیستند. در این لپ تاپها دمای محیط و سطحی که بر روی آن قرار میگیرند بر روی دمای اجزای داخلی تأثیر مستقیم میگذارد.
دمای نرمال لپ تاپ چقدر است؟
از آنجایی که بیش از یک نسل لپ تاپ وجود دارد، نمیتوان به طور دقیق گفت چه دمایی نرمال و چه دمایی غیر نرمال است، با این حال اگر دمای CPU لپ تاپ به 80 درجه سانتیگراد برسد، نشان از وجود مشکل در دفع گرما است.
در نظر داشته باشید در اغلب لپ تاپها با رسیدن دمای CPU به یک آستانه مشخص (معمولاً 80 تا 100 درجه سانتیگراد)، به طور خودکار بدون نمایش هیچ گونه پیغام هشداری خاموش میشوند، از این رو خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ میتواند ریشه در دمای بالا و دفع نشدن گرما داشته باشد. اگر با ویندوز و نرم افزار های مربوطه آشنا نیستی حتما در دوره های ICDL ما شرکت کنید.
دلایل بالا بودن دما و داغ شدن لپ تاپ
1.داغ شدن لپ تاپ در اثر تهویه نامناسب و وجود گرد و غبار در مجاری هوا
به طور کلی، مجاری هوای اصلی لپ تاپ ها در زیر آن ها قرار گرفته اند. این مجاری، امکان تبادل هوا و به نوعی تنفس دستگاه را میسر می کنند. وجود هرگونه مانع یا گرفتگی در این مجاری باعث داغ شدن بیش از حد لپ تاپ خواهد شد. قرار دادن لپ تاپ روی فرش، موکت یا پتو می تواند باعث گرفتگی این مجرا ها شود و تهویه هوا را مختل کند. علاوه بر این، کرک های فرش و پتو به همراه گرد و خاکی که به مرور زمان وارد دستگاه می شوند با ایجاد اختلال در کار فن ها یا پوشاندن سطح قطعات داخلی یکی از دلایل مهم داغ شدن لپ تاپ هستند.
- خرابی قطعات داخلی مانند فن و باتری، یکی از دلایل داغ شدن لپ تاپ
لپ تاپ هایی که دارای کاربرد های گرافیکی و محاسباتی سنگین هستند معمولا به CPU و GPU های قدرتمندی مجهز می شوند. در چنین دستگاه های قدرتمندی از فن های خنک کننده داخلی استفاده می کنند تا حرارت را از درون لپ تاپ به خارج آن هدایت کنند.
اگر صاحب چنین دستگاه هایی هستید همیشه باید از سالم بودن فن لپ تاپ خود مطمئن باشید. خراب شدن فن لپ تاپ به دلیل ضربه یا استهلاک یا کاهش کارایی آن می تواند باعث داغ شدن لپ تاپ شود. شما می توانید با قرار دادن دست خود در جلوی مجاری هوای سمت چپ یا پشت لپ تاپ از خروج مناسب هوا و کارکردن فن مطمئن شوید.
از طرفی خراب شدن باتری لپ تاپ هم می تواند باعث داغ شدن باتری و ایجاد گرمای اضافه شود. این موضوع در لپ تاپ های قدیمی بیشتر دیده می شود. علاوه بر این، کاهش شارژ دهی باتری و افت ولتاژ آن نیز باعث کاهش سرعت فن و توانایی تهویه دستگاه خواهد شد.در مواردی که فن لپ تاپ یا قطعاتی مانند باتری لپ تاپ آسیب دیده باشند، راهی جز تعویض آن ها وجود نخواهد داشت.
علاوه بر این، تعمیر کار با استفاده از مواد خنک کننده جدید و جایگزین کردن آن ها با مواد خنک کننده قدیمی که روی سی پی یو قرار می گیرند باعث عملکرد بهتر لپ تاپ می شوند. با شرکت در دوره آموزش تعمیرات لپ تاپ در تبریز میتوانید لپ تاپ خودرا تعمیر کنید یا به یک تعمیرکار حرفه ای لپ تاپ تبدیل شده و کسب درآمد کنید.
- گرمای شدید به دلیل مشکلات نرم افزاری در لپ تاپ
نصب کردن ویندوز های جدید روی سیستم های قدیمی که قدرت زیادی ندارند، نصب نرم افزار هایی که بی دلیل CPU یا GPU را درگیر می کنند و عدم به روز رسانی درایور های مربوط به سی پی یو و کارت گرافیک همگی از دلایل مهمی هستند که می توانند باعث داغ شدن لپ تاپ شما شوند. در این موارد، معمولا با درگیر شدن CPU و استفاده بیش از حد از توان سخت افزاری، شاهد داغ شدن همیشگی لپ تاپ خود خواهید بود. علاوه براین عمر دستگاه نیز به شدت کاهش پیدا می کند.
- داغ شدن بیش از حد لپ تاپ به دلیل وجود ویروس
ویروس ها و بد افزار ها با استفاده غیر مجاز از منابع محاسباتی دستگاه باعث داغ شدن بیش از حد آن می شوند. در مواردی ویروس ها به شکلی طراحی شده اند که با درگیر کردن بیش از حد قطعات سخت افزاری باعث خراب شدن دستگاه شوند. چنین ویروس هایی معمولا برای حمله به سرور ها طراحی شده اند اما ممکن است لپ تاپ شما را نیز هدف بگیرند.
علاوه بر این، بدافزار های جدید با استفاده از منابع داخلی سیستم شما اقدام به استخراج ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین می کنند. این موضوع نیز فشار بسیار زیادی به دستگاه وارد می کند و باعث داغ شدن لپ تاپ می شود. عدم استفاده از فلش مموری آلوده و شبکه های وای فای ناشناس می تواند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند.
- استفاده از نرم افزارها و بازی های سنگین به صورت همزمان
لپ تاپ های قدرتمندی وجود دارند که به شما اجازه استفاده همزمان از چند نرم افزار گرافیکی سنگین و یا اجرای بازی های گرافیکی را می دهند. با این حال، اکثر لپ تاپ ها، خصوصا لپ تاپ های اقتصادی یا دانشجویی قدرت کافی برای انجام چنین کارهایی را ندارند.
رندر گیری، اجرای نرم افزار های سه بعدی و انجام بازی های سنگین با ایجاد فشار بیش از اندازه علاوه بر کاهش عمر دستگاه و بروز خرابی در قسمت های مختلف آن، باعث داغ شدن بیش از حد لپ تاپ نیز می شود. گاهی اوقات حتی آنتی ویروس های سنگین نیز می توانند با درگیر کردن همیشگی CPU باعث ایجاد گرمای اضافه شوند.
- استفاده همزمان از همه پورت های لپ تاپ و درگیر کردن بیش از حد سیستم
وصل کردن هر چیز اضافه ای به پورت های لپ تاپ می تواند باعث درگیر کردن سیستم و ایجاد گرمای اضافه درون دستگاه شود. پر کردن پورت ها بخش مهمی از انرژی و توان محاسباتی دستگاه را به خود اختصاص می دهد. به همین دلیل ممکن است حتی در هنگام انجام کارهای ساده با لپ تاپ خود شاهد داغ شدن لپ تاپ باشید. اتصال فلش ها، کابل HDMI، هاردهای اکسترنال یا حتی کابل شارژر اندروید برای شارژ کردن گوشی همگی از دلایلی هستند که فشار اضافه ای به CPU لپ تاپ وارد می کنند.
دیدگاهتان را بنویسید