دانلود نقشه خوانی موبایل
آموزش نقشه خوانی موبایل
آموزش نقشه خوانی موبایل پیش شرط اصلی برای آموزش تعمیر موبایل است. به عبارت دیگر، بدون آشنایی با این مهارت نمیتوان نسبت به عیبیابی و تعمیر برد موبایل اقدام کرد. به همین دلیل، یک تعمیرکار حرفهای موبایل باید توانایی تجزیه و تحلیل نقشه و شماتیک موبایل را داشته تا بتواند آن را با بُرد دستگاه مطابقت دهد و در نهایت عیب بُرد را به درستی تشخیص دهد. آندسته از تعمیرکاران موبایل که در نقشه خوانی موبایل مهارت دارند، میتوانند بردهای بسیار پیچیده را نیز عیبیابی و تعمیر کنند.
قطعات الکترونیکی بر روی برد موبایل بسیار زیاد است، به گونهای که برخی اوقات نمیتوان محل یک قطعه الکترونیکی مانند آی سی را تشخیص داد. به کمک نقشه خوانی موبایل و بررسی برد میتوان محل دقیق قطعات مورد نظر را پیدا کرد.ما در این مقاله سعی کرده ایم تا آموزش نقشه خوانی موبایل به شما عزیزان توضیح دهیم، لطفا تا پایان این مقاله همراه ما باشید
نمادهای مهم در نقشه خوانی موبایل
از کنار هم قرار گرفتن و نصب قطعات بر روی نقشه مدار یا فیبر مدار چاپی مدارات الکتریکی بوجود میآیند. آشنایی با اصول اولیه و نمادهای قطعات الکترونیکی اولین مرحله در آموزش نقشه خوانی و شماتیک موبایل است. مهمترین نمادهای قطعات الکتریکی به شرح زیر میباشند:
خازن:خازن یکی از قطعات اصلی برد موبایل است که دو ترمینال دارد. وظیفه خازن ذخیرهسازی انرژی برق میباشد.
مقاومت:یکی دیگر از نمادهای الکترونیکی و قطعات اصلی مدار، مقاومت است. مهمترین وظیفه مقاومت تقسیم ولتاژ و محدود کردن جریان است. در نقشه خوانی موبایل، مقاومت را به شکل دو پایانه ترسیم شده به طرف بیرون و خطوط زیگزاگ نشان میدهند. در برخی نمادهای بینالمللی، یک مستطیل تو خالی نماد مقاومت مدار است.مقاومتها از لحاظ عملکرد انواع مختلفی دارند. در نقشهخوانی موبایل ما با مقاومت ترمیستور (TDR) که نوعی مقاومت وابسته به حرارت است، سروکار داریم. مقاومت ntc و مقاومت ptc دو نوع از مقاومت ترمیستور میباشند.
القاگر یا سلف:سلف یک حلقه سیمی است که در زمان عبور جریان از آن به آهنربا تبدیل میشود. سلفها معمولاً با یک سری برآمدگی خمیده یا حلقههای پشت سر هم نشان داده میشوند. در برخی از نمادهای بینالمللی، سلف را به شکل یک مستطیل توپر نشان میدهند.
کلید:کلیدها در مدارهای الکتریکی انواع مختلفی دارد. کلید قطع و وصل، کلید فشاری، کلید دو راهه، کلید معکوس و کلید روشن خاموش دوبل از انواع رایج کلیدهای موجود در مدارهای الکتریکی میباشند.
دیود:دیود به شکل یک مثلث متصل شده به خط ترسیم میشود. قطب منفی دیود به سمت بیرونی خط و قطب مثبت به سمت تخت مثلت اتصال پیدا میکند.
ترانزیستور:ترانزیستورها چه از نوع دوقطبی (BJT) و چه از نوع اثر میدان (MOSFET) دو دو حالت نوع N و نوع P وجود دارند. از این رو، هر کدام از ترانزیستورها حداقل دو نماد دارند.
ترانسفورماتور:ترانسفورماتور از دو حلقه سیم که با یک هسته آهنی بهم متصل شدهاند، ساخته شده است. از ترانسفورماتور برای زیاد یا کم کردن ولتاژ استفاده میشود.
فیوز:فیوز یک قطعه محافظتی است که از مدار در برابر عبور جریان بیش از حد، محافظت میکند
نکاتی در مورد نقشه خوانی برد موبایل
نکته اول که باید به آن اشاره شود این است که در آی سی cpu که تعداد پایه ها بسیار زیاد بوده، همه حروف که یک بار تکرار شد، شروع به استفاده آنها به صورت دوتایی کرده است، مثلا AA_AB_AC از این رو با مشاهده چنین حروفی نیاز به حول شدن نیست و باید با حوصله به دنبال آدرس قطعه معیوب رفته و آن را پیدا نمود.
نکته دوم که در نقشه خوانی برد موبایل باید به آن دقت شود، این است که اگر جای یک پایه خالی باشد، شماره گذاری به همین منوال بوده و فقط جای همان قطعه خالی گذاشته می شود. بدین ترتیب می توان به راحتی در هر نقطه ای شماره قطعه مد نظر را پیدا نمود. بدون اینکه با مشکلی مواجه شوید.
نکته سوم که در نقشه خوانی برد موبایل اهمیت داشته، این است که بدانید از شش حرف S_I_X_Q_O_Z در نامگذاری قطعات روی برد استفاده نمی شود. زیرا شباهت زیادی با اعداد دارند و ممکن است افراد را به اشتباه بیاندازند. از این رو اگر این حروف را بر روی برد مشاهده نکردید، مشکلی وجود نداشته و کاملا طبیعی است. بدین ترتیب همه تعمیرکاران می توانند جای قطعات موجود بر روی برد را شناسایی نمایند. این کار باعث می شود تا بتوان سرعت عیب یابی و تعمیر موبایل را افزایش داد.
ضرورت نقشه خوانی برد موبایل برای تعمیرکاران
نقشه موبایل به طور کلی شامل قسمت های مختلفی می شود که هریک از بخش های نقشه موبایلاز جمله مدارها به صورت علائم خاصی نشان داده می شوند. علائم اختصاری و شماتیک برای نشان دادن قسمت های مختلف مدارهای الکترونیکی به عنوان نشانه ای در شناخت قطعات سخت افزاری و پیدا کردن ایراد آنها کاربرد دارند. با استفاده از اصول نقشه خوانی برد موبایل می توان قطعات را بر روی مدار پیاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید