آشنایی با قطعات مادربرد لپ تاپ
فهرست مطالب
آیا تا به حال به تفکیک قطعات مادربرد لپ تاپ و عملکرد آنها علاقه داشتهاید(آشنایی با قطعات مادربرد لپ تاپ)؟ آیا میخواهید یک تخصص جذاب و پر درآمد مرتبط با تعمیرات مادربرد لپ تاپ را یاد بگیرید؟ اگر پاسخ شما بله است، دوره تعمیرات مادربرد لپ تاپ در آموزشگاه پارسیان منتظر شماست!
در دنیای پرتکنولوژی امروزی، لپ تاپها جزء ابزارهای حیاتی ما شدهاند و مادربردهای آنها به عنوان مغز اصلی این دستگاهها شناخته میشوند. اگر علاقهمند به تعمیر و نگهداری این دستگاههای هوش مصنوعی هستید، دوره تعمیرات مادربرد لپ تاپ در آموزشگاه پارسیان به شما امکان میدهد تا مهارتهای لازم برای تعمیر و ارتقاء مادربردهای لپ تاپ را فرا بگیرید.
این دوره شامل آموزشهای جامعی از جمله تشخیص و رفع مشکلات سختافزاری و نرمافزاری مادربرد، جایگزینی قطعات تعمیری، و اجزای الکترونیکی مرتبط است. با حضور در این دوره، میتوانید به تخصصی مورد تقاضا در عرصه تعمیرات لپ تاپها تبدیل شوید و فرصتهای شغفانگیزی را در بازار کار به دست آورید.
آموزشگاه پارسیان با استفاده از مدرسین مجرب و تجهیزات پیشرفته، به شما کمک میکند تا در دنیای پرچالش تعمیرات مادربرد لپ تاپ، به عنوان یک کارشناس ماهر و متخصص، موفقیتآمیز باشید. پس برای شروع مسیری جدید و کسب تخصص در زمینه تعمیرات مادربرد لپ تاپ، با ما تماس بگیرید و از فرصتهای آینده خود مطمئن شوید.برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دوره آموزش تعمیرات لپ تاپ در تبریز، در آموزشگاه پارسیان آموزش داده می شود(آشنایی با قطعات مادربرد لپ تاپ).
مادربرد لپ تاپ چیست؟
مادربرد لپ تاپ یک برد مدار چاپی (PCB) ساده است که قطعات و اجزای مختلف داخلی لپ تاپ را به هم متصل می کند. بنابراین می توان گفت که به زبان ساده مادربرد به عنوان یک کانون در شبکه عمل می کند. به جای کلمه مادربرد لپ تاپ از کلماتی مثل مین برد کامپیوتر، لاجیک برد لپ تاپ، بیس برد لپ تاپ، برد لپ تاپ، موبو و … نیز به کار می رود. مادربرد یکی از اصلی ترین قطعات در لپ تاپ بوده و بزرگترین برد داخلی در لپ تاپ به حساب می آید. مادربرد ها تقریبا همیشه دارای سوکت برای چیپ های مختلف، اسلات مموری، چیپ فریمور و کانکتور پاور هستند. چندین قطعه کلیدی لپ تاپ مثل واحد پردازنده (CPU)، چیپست و رم روی مادربرد قرار می گیرند.
انواع مادربرد ها
انواع مادربرد ها از نظر ظاهری
– مادربرد نوع PC
– مادربرد نوع FS یا Full size
– مادربرد نوع mini AT
-مادربرد نوع ATX
– مادربرد نوع NLX
– مادربرد نوع LPX
مادربرد های PC و FS به دلیل بزرگ بودن از نظر ظاهری و اشغال فضای زیاد ، از رده خارج شده اند و دیگر از این نوع مادربردها در دستگاه ها استفاده نمی شود .
مادربرد های mini AT تقریبا تمامی استاندارد های لازم را دارد ، ولی به علت کوچکتر بودنشان نسبت به مادربرد های PC و FS ، بیشتر مد نظر قرار گرفتند و در دستگاه های امروزی از این نوع مادربرد ها استفاده می شود .مادربرد LPX نیز مانند دو نوع قبل دارای سایزهای کوچک و بزرگ بود . داشتن قابلیت های مانند اتصال گره های اضافی ، سبب افزایش کیفیت این نوع مادربرد ها شده است .
مادربرد های ATX در سال ۱۹۹۵ طراحی شده اند و از نظر ظاهری شباهتی بسیار به مادربرد های mini AT دارند ولی از نظر باطنی ، با یکدیگر فرق می کنند . مادربردهای ATX دارای تهویه ی مناسب تر ، یک عدد جامپر بر روی برد و امکانات بهتری می باشد .ودر آخر کار با مادربردهای NLX بسیار ساده و راحت بوده است و به راحتی می توان این سیستم را ارتقاء داد و از آن نگه داری کرد (آشنایی با قطعات مادربرد لپ تاپ).
آشنایی با قطعات مادربرد لپ تاپ
از اجزای اصلی مادربرد لپ تاپ چیپ ها که با نام های Cpuو Gpu ، Nbridge و Sbridge معروف هستند. البته در بعضی از مدل های مادربرد چند چیپ با یکدیگر ادغام شده که در مجموع یک چیپ را تشکیل می دهد. در واقع مادربرد دارای اجزای مختلفی است که شامل چیپ ها ،IC، اتصالات و کلیه قطعاتی که سبب روشن شدن و کار کردن لپ تاپ می شوند(آشنایی با قطعات مادربرد لپ تاپ).
قطعات لپ تاپ به این صورت هستند که بر روی لایه های بالا و پایین برد قرار می گیرند و در قسمت های میانی اتصال بین قطعات می باشد. به طور کلی اجزای مادربرد لپ تاپ شامل دو قسمت می باشد. بخشی از قطعات مربوط به خود مادربرد است و بخش دیگر قطعات که بر روی برد سوار می شوند. قطعات اصلی مادربرد شامل چیپ GPU، خازن ها و آی سی های روی برد، چیپ های شمالی و چیپ های جنوبی، ورودی سوکت تاچ پد، ورودی سوکت کیبورد بر روی برد، ورودی سوکت صدا و تصویر، چیپ CPU ، تراشه های حافظه ی بایوس، تراشه رم ها می باشد.
علائم خرابی مادربرد لپ تاپ
از آنجا که مادربرد قلب لپ تاپ می باشد از این نظر خرابی در این قسمت می تواند صدمات زیادی به سایر قطعات وارد کند. بنابراین قبل از هرچیز بهتر است با علائم و نشانه های خرابی مادربرد آشنا بود تا در صورت بروز مشکل اقدام به موقع برای تعمیر آن صورت گیرد. از اولین نشانه های خرابی مادربرد لپ تاپ می تواند نصب نشدن ویندوز باشد.البته این مشکل می تواند ناشی از خرابی هارد نیز باشد. از دیگر علائم خرابی مادربرد می توان به روشن نشدن دستگاه، شارژ نشدن لپ تاپ، خاموش شدن کامل دستگاه، کند شدن شدید سیستم رایانه ای، روشن نشدن صفحه نمایش، کار نکردن پورت های USB و HDMI و صدا نداشتن لپ تاپ اشاره کرد.
به دلیل پیچیدگی های این قطعه تعمیر آن باید توسط کارشناس مجرب و ماهر انجام گیرد زیرا مراجعه به افراد بی تجربه ممکن است زمینه خرابی بیشتر دستگاه و آسیب جدی تری وارد نماید. حتماً توجه داشته باشید برای تعویض قطعه مادربرد ضروری است که نمونه اورجینال آن استفاده کنید چرا که استفاده از مدل های غیر اصلی این قطعه مشکل و صدمه ای برای دستگاه شما ایجاد خواهد کرد(آشنایی با قطعات مادربرد لپ تاپ).
چگونه قطعات لپ تاپ خود را تعمیر کنیم ؟
در آموزشگاه پارسیان دورههای آموزشی آموزش تعمیرات لپ تاپ در تبریز شرکت کنید، میتواند به شما در یادگیری مهارتهای لازم برای تعمیر لپتاپ کمک کند. این دورهها میتوانند شامل آموزش عیبیابی سختافزاری و نرمافزاری، تعمیر قطعات خاص، تعمیر صفحه نمایش، تعویض باتری و سایر موارد باشند. با مراجعه به آموزشگاهها میتوانید اطلاعات کاملی درباره دورههای آموزشی و محتوای آنها دریافت کنید(آشنایی با قطعات مادربرد لپ تاپ).
پیش نیاز دوره تعمیرات لپ تاپ در آموزشگاه پارسیان
با توجه به اینکه دوره تعمیرات لپتاپ در آموزشگاه پارسیان بر روی آموزش تعمیرات برد در تبریز تمرکز دارد، برخی از پیشنیازهای مشترک برای شرکت در این دوره عبارتند از:
- مهارتهای پایه کامپیوتر: آشنایی با سیستمعاملهای مختلف مانند Windows و macOS، مدیریت فایل و نصب برنامهها، تنظیمات پایه و استفاده از ابزارهای کامپیوتری اولیه.
- آشنایی با سختافزار: درک اجزای سختافزاری لپتاپ و عملکرد آنها، مانند مادربورد، پردازنده، حافظه، هارد دیسک، کارت گرافیک و سایر قطعات داخلی.
- مفاهیم الکترونیک: آشنایی با مفاهیم پایه الکترونیکی مانند رزیستور، کاندنساتور، ترانزیستور و دیود.
- ابزارها و تجهیزات: آشنایی با ابزارها و تجهیزات استفاده شده در تعمیرات الکترونیکی، مانند مولتیمتر، لودر، اتوماسیون قطعهای (Soldering Iron)، عایق برق (Insulation Tape) و غیره.
- مهارتهای تعمیر و عیبیابی: آشنایی با روشهای عیبیابی سختافزاری و نرمافزاری در لپتاپ، تعویض قطعات معیوب و تعمیرات سادهتر مانند تعویض صفحه نمایش، باتری، کیبورد و سایر قطعات رایج.
دیدگاهتان را بنویسید