پرستار سالمند
پرستار سالمند ، همانطور که از نام آن مشخص است، پرستاری است که به صورت ویژه برای مراقبت از سالمندان آموزش دیده و کسب تجربه کرده است. حال می تواند این آموزش ها به صورت آکادمیک باشد و یا به صورت دوره ای و تحت نظر مراکز معتبر مانند فنی و حرفه ای و یا مراکز دارای صلاحیت مراقبت از سالمند شغل حساسی است زیرا به دانش و تجربه کافی جهت این کار نیاز است. شما می توانید به جمله می خواهم پرستار سالمند شوم حیات بدهید !!
فهرست مطالب
پرستار سالمند چه کاری انجام می دهد؟
پرستار سالمند با سالمندان سر و کار دارد. از سالمند مراقبت می کند و علائم حیاتی او را تحت نظر می گیرد. پرستار سالمند تلاش می کند تا سلامت جسمی، روحی و ذهنی سالمند را حفظ کرده و در صورت بروز بیماری، روند درمان را تسهیل کند. پرستار سالمند می تواند به صورت خصوصی در کنار سالمندان بوده و یا در مراکز پرستار سالمندی، سرای سالمندان، مراکز تانبخشی و دیگر ارگان های مربوطه به کار مشغول شود.
وظایف پرستار سالمند در منزل
پرستار سالمند تعلیمات و آموزش های لازم را فرا گرفته و می تواند وظیفه نگهداری و مراقبت از سالمندان را بر عهده بگیرد. با وجود این افراد، دیگر لازم نیست نگران تنها گذاشتن سالمندان خود در منزل باشید. اصولا وظایف و خدمات پرستار با توجه به شرایط جسمی و روحی سالمند تعیین می شود. گاه ممکن است یک فرد سالخورده توانایی انجام تمام امور خود را داشته باشد اما برای فرار از تنهایی و ترسی که در این شرایط بر او غالب می شود نیاز به یک همنشین داشته باشد.
اگر اعضای خانواده نمی توانند این نیاز سالمند را برآورده کنند لازم است از پرستار سالمند کمک بگیرند. اما گاه ممکن است سالمندی کم توان و ضعیف بوده و یا حتی به بیماری های حاد مبتلا باشد. طبیعتا چنین عواملی در تعیین وظایف پرستار تأثیرگذار هستند. اما از جمله مهمترین این وظایف می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اندازه گیری و ضبط علایم حیاتی
- مدیریت داروها
- تمرین دادن و ماساژ بیماران
- انتقال برای ملاقات با پزشک و دیگر ملاقاتها
- و کمک به بیمارن برای نیارزهای روزانه شان مانند شستشو، لباس پوشیدن و حمام کردن.
مدارک کاربردی برای پرستار سالمند
یک پرستار سالمند در شغل خود با چالشهای مختلفی روبرو خواهد شد که لازم است از قبل برای رویارویی با این شرایط آموزش کافی دیده باشد.به همین دلیل بهتر است یک پرستار سالمند حرفهای علاوه بر اخذ ، در دورههای آموزشی دیگری همچون کمکهای اولیه، توانبخشی، مراقب از بیماریهای خاص، مواجهه با اعتیاد و … شرکت کند. قطعاً برخورداری از مهارت و تخصصهای مختلف سببساز اشتغال سریع و افزایش سطح درآمد پرستار خواهد شد.
زمان فعالیت پرستار سالمندان
زمان فعالیت پرستار بستگی به وضعیت و شرایط سالمند دارد. در برخی موارد فرد سالمند قادر به انجام همه کار های خود در خانه می باشد و فقط برای انجام کار های پیچیده نیاز به یک همراه دارد که در این صورت پرستار فقط چند ساعت در منزل سالمند فعالیت می کند ولی در مواقعی فرد سالمند بسیاری از توانایی های خود را از است می دهد و نیاز به مراقبت شبانه روزی دارد که در این پرستار باید ۲۴ در اختیار سالمند باشد و از هر لحاظی از سالمند حمایت کند. در بیشتر مواقع نیز فرد به دلیل تنهایی فقط نیاز دارد در طول شب کسی کنار آن ها و کمک حال او باشد که در این صورت پرستار باید شب ها در منزل فرد سالمند حضور پیدا کنید.
توصیه های مهم در مراقب از سالمند
شاید پرستاری از سالمندان کار سختی به نظر برسد اما رعایت چند نکته ساده باعث می شود که آن ها دوران کهنسالی خود را در وضعیت بهتری سپری کنند.
- روی داروها برچسب بچسبانید و نحوهی مصرف آنها را با حروف بزرگ بنویسید.
- آنها را به طور جداگانه در کشوها یا قفسههای مجزا قرار دهید.
- توجه داشته باشید که بهتر است امور اداری مربوط سالمندتان را شخصاً انجام دهید.
- ارتباط سالمند با جهان اطرافش نباید قطع شود. سالمندان میتوانند سالها تجربه و مهارت را به دیگران منتقل کنند.
- بعضی سالمندان ترجیح میدهند در خانه بمانند؛ زیرا فکر می کنند زندگی با پیری به اتمام می رسد. این تصمیم باعث بروز ناراحتی، افسردگی و سایر امراض میشود. آن ها را به انجام فعالیت های اجتماعی ترغیب کنید.
- سالمندانی که تنها زندگی می کنند لازم است روابط اجتماعی خود را حفظ کنند. انجام سرگرمی های مشترک مانند پیاده رویهای دسته جمعی، انجام بازیهای گروهی، خرید، یا گفتگو برای سالمندان مفید است.
- اگر سالمندان تغذیه صحیح را رعایت کنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماریها قرار می گیرند.
- ورزش کردن برای سالمندان بسیار مفید است در صورت نیاز یک مربی مرزش سالمندان استخدام کنید.
- توجه به بهداشت فردی، دوش گرفتن های منظم، تعویض لباس های در بازه زمانی کوتاه مدت به سلامت آن ها کمک می کند.
دیدگاهتان را بنویسید