وظایف تکنسین داروخانه
هر بار که به داروخانه می رویم، افرادی را می بینیم که همراه دارو ساز در داروخانه به فعالیت می پردازند.این افراد تکنسین داروخانه هستند.برای مردم عادی تفاوتی بین تکنسین داروخانه و داروساز نیست. دارو ساز به طور آکادمیک و تخصصی آموزش دیده است.
فهرست مطالب
داروساز علم ترکیب دارو ها و مقدار آن هارا می داند. اما بحث برای تکنسین داروخانه فرق می کند. تکنسین داروخانه برای انجام کارهای خاص ولی عمومی در داروخانه آموزش دیده است. معمولا تکنسین ها دوره های کوتاه 2 ماهه الی 3 ماهه را می گذرانند و برای انجام کار های مخصوصی آماده می شوند. در این مطلب قصد داریم وظایف تکنسین داروخانه را بررسی کنیم.
شرح وظایف تکنسین داروخانه چیست؟
اگر تا به حال به یک داروخانه مراجعه نکرده اید، احتمالا با خوش شانسی زیادی رو به رو بوده اید. اغلب کسانی که به داروخانه ها مراجعه می کنند، به دنبال دریافت دارو برای درمان بیماری خود و یا عزیزانشان هستند؛ ارائه دارو و فروش آن مهم ترین و شاخص ترین وظیفه ای است که تکنسین های داروخانه بر عهده دارند. وقتی فردی قصد دارد به عنوان یک نسخه خوان و یا یک تکنسین دارویی مشغول به فعالیت شود، می بایست از وظایف تکنسین داروخانه به خوبی اطلاع داشته باشد؛ در اغلب اوقات این بی اطلاعی می تواند مشکلات زیادی را در فضای شلوغی مانند داروخانه ایجاد کند.
لازم است بدانید، تکنسین های دارویی که در بهترین مراکز و موسسه های آموزشی، دوره دیده اند، به خوبی با وظایف خود آشنایی دارند و به همین دلیل، موجب ایجاد اختلال در محیط کار خود نخواهند شد. چنانچه علاقه مندید به عنوان یک تکنسین دارویی حرفه ای کار کنید، توصیه می کنیم در آموزشگاه پارسیان این دوره را سپری کنید.
وظایف تکنسین داروخانه
تکنسین ها برای انجام کارها به اندازه کافی آموزش میبینند. آموزش آن ها سخت نیست و به سرعت تمام می شود. مابقی راه رسیدن به هدف بر عهده تکنسین است که آموخته های خود را عملی کند. حال ببینیم که وظایف تکنسین داروخانه چیست. هر تکنسین که بتواند سرعت عمل بالا، چابکی، قدرت ارتباطی و حوصله زیادی داشته باشد می تواند از لحاظ شغلی به مراتب بالاتر ارتقا یابد واز لحاظ شغلی به موفقیت برسد.
وظایف تکنسین داروخانه ممکن است گسترده باشد اما آن ها همه کارها را در داروخانه انجام نمی دهند بلکه با نظر داروساز یا سرپرست داروخانه برخی از کار ها را برعهده می گیرند و آن ها را انجام می دهند. حال به وظایف اختصاصی تکنسین داروخانه می پردازیم که باید آن ها را به طور کامل بلد باشند:
1.همکاری با داروساز برای ساخت انواع دار
2.بررسی صحت داروی نوشته شده نسخه
3.توانایی خواندن نسخه پزشک
4.اندازه گیری و شمارش دارو ها
5.نوشتن اطلاعات روی دارو ها وتحویل آن با مشتری
6.وارد کردن فروش در سیستم داروخانه
7.برخورد محترمانه با مشتری
8.محاسبه کردن بیمه دارو ها
9.نگهداری از لیست دارو ها وموارد مصرف دارو ها
10.پاسخ گویی به تلفن و جواب به سوالات مشتری
11.سفارش دارو و تحویل آن ها
12.بررسی سوابق بیماران
البته شایان ذکر است که این ها وظایفی است که یک تکنسین باید بتواند انجام دهد یا وظایفی باشند که داروساز به او محول کرده باشد اما آموزش ندیده است، او باید بتواند به سرعت یاد گرفته و به دانسته های آموخته شده خود دقیق عمل کند. به طور کلی وظایف تکنسین داروخانه مواردی بود که گفته شد.
هر چه باشد از دارو ساز گرفته تا تکنسین همه وظیفه سنگینی بر عهده دارند و اشتباه کوچکی در ارائه ی دارو ممکن است عواقب بسیار بدی برای کل مجموعه پیش آورد.
تکنسین داروخانه چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
مهارت اول: داروشناسی
اولین و اصلی ترین مهارت آشنایی با داروهاست. البته این آشنایی در حد کلی است و نیاز به فراگیری اطلاعات تخصصی نیست. تکنسین دارویی باید بداند هر دارویی چه کاربردی دارد، اشکال دارویی رایج را بشناسد و بداند هر شکل دارویی در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین دوزهای مهم را که ممکن است در نسخه خوانی مفید باشد را بداند.
مهارت دوم: ارتباط با بیمار
مهارت دوم نحوه ارتباط با بیمار است، این که چگونه با بیماری که به داروخانه مراجعه می کند برخورد نمایم و چگونه از او سوال بپرسیم و مطالبی که قرار هست به بیمار بگوییم با چه لحنی بیان کنیم که برای او قابل فهم باشد.
مهارت سوم: نسخه خوانی
خیلی مهم است که تکنسین دارویی بتواند نسخه های پزشکان مختلف را که دست خط های گوناگون دارند، بخواند. در نسخه خوانی علاوه بر اینکه فرد باید آشنایی کامل با داروها، اشکال دارویی و دوزهای مهم داشته باشه، باید به نکات ریزی که در خواندن نسخه کمک کننده هستند توجه داشته باشد.
مهارت چهارم: قوانین بیمه و أصول قیمت زنی
بعضی از مواقع نسخههایی که به داروخانه ارجاع داده میشود از لحاظ قوانین بیمه مشکلاتی دارند که خود بیمار یا پزشکی نویسنده نسخه از آن بی خبرند، تکنسین داروخانه باید با قوانین بیمه ها آشنایی داشته باشد تا بتواند نسخه را بررسی نماید تا اگر از لحاظ قوانین بیمه مشکلی داشت آن را تشخیص بدهد و بتواند راهنمایی مناسبی برای حا آن مشکل به بیمار بدهد.
مهارت دیگری که یادگیری آن برای تکنسین داروخانه مهم است اصول محاسبه قیمت نسخه می باشد. شاید گفته شود که در حال حاضر در همه داروخانهها نرم افزارهایی وجود دارد که کارمحاسبه قیمت را انجام می دهند و دیگر نیازی به یادگیری محاسبه قیمت نسخه نیست اما خیلی مواقع ممکن است اشتباهاتی در این برنامه ها صورت بگیرد (به طور مثال کد دارو در نسخه اشتباه خورده باشد و اشتباه محاسبه شود) که اگر تکنسین از اصول محاسبه قیمت اطلاعی نداشته باشد قطعاً این مشکلات را متوجه نمی شود و نمی تواند آن را برطرف کند. در دوره آموزش تکنسین داروخانه در تبریز تمام این موارد زیر نظر اساتید مجرب آموزش داده می شود .
دوره نسخه خوانی
غالبا، افرادی که در داروخانه مشغول به کار هستند، دوره های آموزشی مرتبط را گذرانده و گواهینامه تکنسین داروخانه دریافت کرده اند. با این حال ، امکان دارد که آنها در زمینه نسخه خوانی اطلاعات کافی نداشته و یا از مخفف اسامی داروها و دستوراتشان آگاه نبوده و دچار اشتباه شوند. بنابراین، آنها باید در یک دوره نسخه خوانی کوتاه مدت شرکت کنند تا مهارت ها ی ضروری برای انجام و ارایه این خدمات را به دست آورند زیرا این شغل مستقیما با سلامتی افراد و مشتری ها ارتباط دارد.
علاوه بر این، در صورتی که این دوره آموزشی نسخه خوانی مانند دوره آموزش تکنسین داروخانه آموزشگاه پارسیان مواردی مانند اشنایی با محدوده قوانین، کاربرد تجهیزات درمانی، شناخت گروه و دسته های داروهای درمانی، شناخت انواع دارو های گیاهی، انواع محصولات آرایشی و بهداشتی و نحوه ارتباط با مشتری های متفاوت را نیز شامل شود، برای شرکت کنندگان مفید تر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید