دوره تفسیر نوار قلب
الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG) آزمایشی است (دوره تفسیر نوار قلب) که با اندازهگیری فعالیت الکتریکی قلب، عملکرد قلب بیمار را بررسی میکند. با هر ضربان قلب، یک پالس الکتریکی (یا موج الکتریکی) از طریق قلب عبور میکند. این موج باعث میشود ماهیچههای قلب فشرده شده و خون به سراسر بدن پمپاژ شود.تست نوار قلب فعالیت الکتریکی که از قلب عبور میکند را اندازهگیری و ثبت میکند.گر به کار های فنی و تعمیراتی علاقمند هستید، اگر دنبال یک شغل پر درآمد و جدید در ایران می گردید اگر به فکر مهاجرت هستید و کمبود امتیاز دارید پیشنهاد می کنیم حتما در دوره آموزش تعمیر تجهیزات پزشکی در تبریز شرکت کنید.
فهرست مطالب
نوار قلب چیست
پزشک میتواند تشخیص دهد که آیا این فعالیت الکتریکی طبیعی است یا مشکلاتی در عملکرد قلب وجود دارد. اگر در حال تجربه آریتمی یا ضربان نامنظم قلبی، درد قفسه سینه یا تپش قلب هستید، ممکن است پزشک انجام تست نوار قلب را برای شما توصیه کند. یک نوار قلب با نتایج غیرطبیعی میتواند نشان دهنده تعداد زیادی از مشکلاتی قلبی در فرد باشد.
آموزش تفسیر نوار قلب
تفسیر نوار قلب در چند مرحله انجام میشود که در هر مرحله آن برخی از عوارض قلبی قابل تشخیص هستند.(دوره تفسیر نوار قلب)
- مرحله اول: ضربان قلب و ریتم قلب
تعداد ضربان قلب در افراد سالم در حدود ۶۰ تا ۱۰۰ تپش در هر دقیقه است. در دو ناهنجاری تند تپشی یا «تاکی کاردی» (Tachycardia) و کند تپشی یا «بردای کاردی» (Bradycardia) تعداد ضربان قلب به ترتیب بیش از ۱۰۰ و کمتر از ۶۰ ضربان در دقیقه اندازگیری شده است.براساس دادههای حاصل و تفسیر نوار قلب میتوان تعداد ضربان قلب را به دست آورد.
- مرحله دوم: محور قلبی
محور قلبی جهت یابی کلی انتشار امواج الکتریکی را دورن قلب مشخص میکند. در یک فرد سالم، جهت محور باید از محل ساعت ۱۱ تا ساعت ۵ قرار گیرد. برای تعیین محور قلبی به بررسی لیدهای I،II و III نیاز دارید.
- مرحله سوم: امواجP
- مرحله بعدی این است که به امواجP نگاه کنیم و به سؤالات زیر پاسخ دهیم:
- آیا امواجP وجود دارند؟
- اگر چنین است، آیا هر موج P در ادامه به یک مجموعه QRS ختم میشود؟
- آیا امواجP عادی به نظر میرسند (مدت زمان، جهت و شکل را بررسی کنید)؟
- اگر امواجP وجود نداشته باشد، آیا فعالیت دهلیزی وجود دارد؟
- موج دندانه ارهای و غیرسینوسی: امواج فلوتر
- امواج ایزوالکتریک نامنظم: امواج فیبریلاسیون (اگر امواج P وجود نداشته باشد و ریتم نامنظم در نوار قلب دیده شود، ممکن است نتیجه تشخیص فیبریلاسیون دهلیزی را نشان دهد).
- خط مسطح: هیچ گونه فعالیت دهلیزی وجود ندارد.
- مرحله چهارم: فاصله PR
فاصله PR باید اندازهای بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ میلیثانیه (معادل ۳ تا ۵ مربع کوچک) باشد.
- مرحله پنجم: کمپلکس QRS
برای ارزیابی و تفسیر نوار قلب از روی کمپلکس QRS باید ویژگیهای زیر را مد نظر قرار داد:
- طول
- ارتفاع
- مورفولوژی یا ظاهر موج
دوره آموزش تفسیر نوار قلب در تبریز
در اکثر مواقع فاصلۀ یادگیری تفسیر نوار قلب در دانشگاه تا استفادۀ کاربردی از آن بسیار زیاد است. این دوره کمک شایانی به تمامی دانشجویان علوم پزشکی، پزشکان عمومی، ماماها و پرستاران و علاقمندان میکند تا به تسلط کامل بر این مبحث دستیابند. تفسیر نوار قلب موضوعی بسیار گسترده و فرّار است اما با آموزش های تهیه شده توسط آموزشگاه پارسیان در تبریز به سادگی میتوان آنها را در کمترین زمان ممکن، به صورت مرحله به مرحله و همراه با مثالهای آموزشی فرا گرفت.
این آموزش به شیوۀ میکرولرنینگ تهیه شده است و کمک میکند بتوانید در زمان بسیار کوتاه تری نسبت به روشهای سنتی درس خوندن به هدفی که دارین برسید. تمامی محتواهایی که تدریس میشود به صورت تخصصی انتخاب شده تا بالاترین بازدهی رو برای شما داشته باشد. آموزشگاه پارسیان تمامی این آموزش هارا طی دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی در تبریز به کار آموزان خود ارائه می دهد.(دوره تفسیر نوار قلب)
دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی در تبریز که در آموزشگاه پارسیان در تبریز در حال برگزاری است یکی از بهترین دوره های این مجموعه است که با اساتید مجرب و با تجربه برای شما عزیزان تدریس میشود.شاید برای شما سوال پیش بیاید که ممکن است این دوره نیاز به پیش نیاز داشته باشد و یا برای یادگیری تعمیرات تجهیزات پزشکی مدرک خاصی نیاز است.دوره تخصصی آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی آموزشگاه پارسیان آموزش صفر تا صد این دوره است که نیازی به پیش نیاز ندارید و به راحتی میتوانید پس از آموزش مدرک فنی حرفه ای خود را دریافت نمائید و شروع به کار کنید.(دوره تفسیر نوار قلب)
آموزش تعمیرات دستگاه نوار قلب ECG
دستگاه نوار قلب یا همان الکترو کاردیوگراف شما از هر برندی و ساخت هر شرکتی که باشد ممکن است در طول مدت استفاده دچار مشکلات و خرابی هایی بشود. این مشکلات عمدتا به دلیل ضربه خوردن، آب خوردن، عدم استفاده صحیح، سرویس نکردن دستگاه، نوسانات برقی و … به وجود می آیند.از ایرادات دستگاه نوار قلب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دستگاه روشن نشود
- کاغذ چاپگر خارج نشود
- نوار قلب روی کاغذ چاپ نشود
- خط راست روی کاغذ نمایش داده شود
- کاغذ پرینتر کم رنگ می شود
- نویز شدید دستگاه
- دستگاه شارژ نمی شود
- شکستگی قطعات دستگاه
همچنین این دستگاه بسیار حساس می باشد و آب، ضربه، خرابی کابل و … هم باعث خرابی می شود. خریداران دستگاه ECG معمولا این نگرانی را دارند که تعمیر دستگاه به چه شکلی است اما جای نگرانی نیست امروزه مراکز تخصصی به طور کامل این تسلط را دارند که دستگاه ECG را تعمیر کنند.آموزشگاه پارسیان در تبریز صفر تا صد تعمیرات تجهیزات پزشکی از جمله دستگاه نوار قلب ، دستگاه الکترو شوک و … به صورت کاملا تخصصی و ویژه بازار کار در طی دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی به کار آموزان خود آموزش می دهد.(دوره تفسیر نوار قلب)
نکات ضروری در بررسی خرابی تجهیزات پزشکی
بعضی از نکات امکان خرابی دستگاهها و آموزش تجهیزات پزشکی در تبریز را کاهش می دهند و سبب افزایش عمر دیتگاههای پزشکی می شوند. دریافت اطلاعات فنی مورد نیاز تکنسین ها و کارکنان مراکز درمانی نیز به افزایش طول عمر مفید دستگاهها و تجهیزات پزشکی کمک خواهد کرد. برخی از دستگاهها و تجهیزات پزشکی که بیش از همه مورد ارزیابی تکنسین های فنی و تعمیرکاران این قبیل دستگاهها و تجهیزات قرار می گیرند عبارتند از: دستگاه فشارسنج، دماسنج طبی، گوشی پزشکی، چراغ قوه، اتوسکوپ، رتینوسکوپ و ترازو و…. است.(دوره تفسیر نوار قلب)
کالیبراسیون دستگاه ECG:
دستگاه ECG بیمارستانی، ابزاری پیچیده است و همواره تحت شرایط سیار باید قابل اطمینان باشد. در اکثر بیمارستان ها، از سوی پرسنل اتاق عمل، مراقلت کمی از دستگاه به عمل می آید اما در حال حاضر، بسیاری از بیمارستان ها یک تکنسین ECG یا تکنسین تجهیزات پزشکی را برای بازرسی مرتب دستگاه در نظر می گیرند و تعمیرات جزیی را برای دستگاه های ECG انجام می دهند.
دیدگاهتان را بنویسید